Segítség a vállalkozásoknak

Az alapítvány a régió kis- és középvállalkozóin igyekszik segíteni
Az alapítvány a régió kis- és középvállalkozóin igyekszik segíteni - © Illusztráció: ÉKN-Archív
Szabolcs-Szatmár-Bereg – A különféle húskészítmények gyártásával foglalkozó nyíregyházi cég nem csalódott a mikrohitelben.

A PRIMOM Közhasznú Alapítvány mikrohitelei iránt komoly érdeklődés mutatkozik – hangzott el a mikrohitel-bizottság legutóbbi ülésén, ahol tizenhét vállalkozónak 123 millió 400 ezer forint hitelt hagytak jóvá.

– A beérkezett hitelkérelmek célja gépek, berendezések és/vagy forgóeszköz vásárlása, valamint ingatlanvásárlás és -felújítás – fogalmazott lapunknak Hargitainé Tolnai Andrea, PRIMOM Közhasznú Alapítvány mikrohitel igazgatója.

Segít a likviditási gondokon

A szakember hozzátette: az alapítvány az országos mikrohitellel és a helyi mikrohitel alap hitelkonstrukcióival áll a mikrovállalkozások rendelkezésére. A kedvező kondíciókkal igényelhető, akár kétszer 10 millió forint (az országos mikrohitel keretében) hitel­összeg legfeljebb 10 éves futamidővel, fix kamatozással, gyors hozzáféréssel segíthet a vállalkozások likviditási problémáin.

A megyeszékhelyen működő, különféle húskészítmények gyártásával foglalkozó Nyír-Biolite Kft. vezetője, Brösztlné Pawlik Henriett is igénybe vette a PRIMOM szolgáltatását.

Mint azt lapunknak elmondta: a tízmillió forintos hitelösszeg felvétele gyors, rugalmas és zökkenőmentes volt.

– Egy Nyíregyházán működő családi vállalkozást vezetek, már a szüleim is vettek fel annak idején mikrohitelt a PRIMOM-tól, innen a megelőlegezett bizalom. Nem is csalódtunk, gyorsan elbírálták a hitelkérelmünket – adott tájékoztatást lapunk megkeresésére Brösztlné Pawlik Henriett, aki beszélt arról is: a felvett hitelösszeget alapanyag-beszerzésre fordították.

Folyamatos a tanácsadás

A mikrohitelek legkedvezőbb feltételei, hogy száz százalékban előfinanszírozottak, nem szükséges hozzá önerő, a törlesztő részletek kiszámíthatóak, nincsenek rejtett költségek, rugalmas visszafizetési lehetőséggel segítik a vállalkozások fejlesztését. A hitel folyósítása mellett a szervezet folyamatos üzleti tanácsadással szolgálja a gazdálkodó szervezetek érdekeit, melyek igénybevétele térítésmentes. A kezdő vállalkozások számára is hozzáférhető konstrukció azért is tölt be hiánypótló szerepet a pénzpiacon, mert olyan gazdálkodók is igényelhetik, akik valamilyen okból nem kaphatnak banki kölcsönt fejlesztési céljaik megvalósításához – mondta Tolnai Andrea.

TG
hirdetés