Segítség kérhető éjjel is, nappal is

A krízisautóban mindig van élelem, takaró
A krízisautóban mindig van élelem, takaró - © Fotó: KM-archív
Nyíregyháza – A legveszélyeztetettebbek az idős egyedülállók, a nagy szegénységben élők, a hajléktalanok, a szenvedélybetegek.

– Az önkormányzat koordinálásával a város szociális és gyermekjóléti intézményei, szervezetei, a NyírVV Kft. szakemberei a tavalyi évhez hasonlóan felkészültek az esetleges rendkívüli hidegre és hóesésre – tájékoztatott Jászai Menyhért. Nyíregyháza szociális ügyekért is felelős alpolgármestere kiemelte: a legveszélyeztetettebbek az idős, egyedül élő emberek, a szenvedélybetegek, a nem hajléktalan, de nagy szegénységben élő családok, az otthon nélkül maradt személyek, valamint a külterületen élők.

– A szervezetek egymást támogatva, összehangolva végzik a szükséges beavatkozásokat, az információkat megosztva nyújtanak gyors, rugalmas és hatékony segítséget a rászoruló embereknek – folytatta az alpolgármester és hangsúlyozta: ehhez a lakosság odafigyelésére és segítségére is rendkívül nagy szükség van. Arra kérnek mindenkit, amennyiben tudomást szereznek szabadban lévő hajléktalanokról, élelem vagy tűzifa nélkül lévő családokról, idős, egyedül élő emberekről, cselekvésképtelen szenvedélybetegekről, azt azonnal jelezzék az illetékeseknek.

– Bármilyen segítségkéréssel 24 órán át hívható a Periféria Egyesület diszpécser szolgálata a 42/504-618-as telefonszámon. Az egyesület üzemeltette krízisautó a nap 24 órájában rendelkezésre áll, a szociális munkások szintén 24 órában nyújtanak segítséget ott, ahol szükséges – sorolta Jászai Menyhért.

A hidegre tekintettel a tűzifa osztása december 1-jén (csütörtök) elkezdődik. A rászoruló családok a Nyíregyházi Család- és Gyermekjóléti Központnál nyújthatják be tűzifa igényüket. Decemberben 4000 mázsa tűzifa áll rendelkezésre, amit az intézmény javaslata alapján osztanak ki.

A családonkénti 5 mázsa tűzifát a NyírVV telephelyén (Nyíregyháza, Tűzér u. 2–4. szám alatt) vehetik át a jogosultak, a szállításról mindenki magának kell gondoskodnia. További információ a 42/452-651-es telefonszámon vagy a Nyíregyháza, Tűzoltó utca 1. szám alatt ügyfélfogadási időben kérhető.

Címkék: , ,hirdetés