Segítséget várnak a nyíregyházi brókerkárosultak

Akt.:
Segítséget várnak a nyíregyházi brókerkárosultak
© Illusztráció: HBN-archív
Nyíregyháza – Végső elkeseredésükben a megyei és a városi vezetőkhöz, valamint a megye 1-es számú választókörzet fideszes országgyűlési képviselőjéhez fordultak a nyíregyházi Quaestor-károsultak, kérve, hogy a soron következő közgyűléseken hallgassák meg panaszaikat és segítsenek a bajban.


A Quaestor-ügy egyik helyi kárvallottja, Balogh Mária vállalkozó levélben nyújtotta be a kérelmet, amelyben a sérelmeiket is részletesen elpanaszolta. A nyíregyházi csoport sérelmesnek, sőt diszkriminatívnak érzi, hogy miközben 2016 januárjától az összevont OBA-BEVA 30 millió forintig feltétel nélkül biztosítékot nyújt a betéteseknek, ugyanez nem vonatkozik visszamenőlegesen rájuk is.

Balogh Mária – aki büszkén vállalta fel magyar nemzeti tudattal rendelkező cigány származását – azt is egyértelművé tette az általa jegyzett levélben, hogy nem szeretnék, ha az ellenzék politikai tőkét kovácsolna a helyzetükből. Ám ha nem sikerül a bajaikat itthon orvosolni, kénytelenek lesznek nemzetközi bíróságokhoz fordulni. S bár egyelőre a közgyűlési napirendek közé sem fért be a közmeghallgatási kérelmük, múlt csütörtökön megjelentek tábláikkal a testületi üléseken, s bíznak abban, hogy lesz, aki segítő kezet nyújt nekik.

KM
hirdetés