Segítünk az eltűnt állatok keresésében

Nyírtura és Kemecse között találták ezt a 8-9 hetes keverék kan kölyköt
Nyírtura és Kemecse között találták ezt a 8-9 hetes keverék kan kölyköt - © Fotó: alapítvány
Nyíregyháza – Folyamatosan csörög a telefon az Állatbarát Alapítványnál.

Az elmúlt napokban ellepték a közösségi oldalak üzenőfalait az eltűnt és talált kutyák, macskák fotói. Kétségbeesett gazdik százai keresik a szilveszteri petárdázástól és tűzijátékozástól megriadt és világgá szaladt kedvenceiket. A nyíregyházi Állatbarát Alapítványnál is folyamatosan csörög a telefon. Novák-Hajtó Éva, a Csatorna utcai állatotthon vezetője érdeklődésünkre elmondta: december 31-e délutánja óta egymásnak adják a kagylót és a kilincset az érdeklődők.

– Rengetegen kerestek minket, ahová tudtunk, kimentünk, sajnos volt, ahová már későn érkeztünk, de szerencsére elég sok kutyust sikerült chip alapján beazonosítani, és vagy a gazdi jött értük, vagy mi vittük haza őket. A chipmentes négylábúak jelenleg is az otthonban vannak, esetükben abban reménykedünk, hogy a gazdáik felveszik velünk a kapcsolatot. Az eltűnt és talált állatok fotóit feltöltjük a honlapunkra és a Facebook-oldalunkra, ott is böngészhetnek, akik még keresik kedvencüket.

Szerencsére az állatotthon dolgozóinak embert próbáló munkáját önkéntesek is segítik. Az egyikük például vállalta, hogy szilveszter éjszaka chip-leolvasóval járja a várost, így – és egy idős házaspárnak köszönhetően – sikerült például néhány óra alatt hazajuttatni egy ijedt vizslát.

Ahogy azt korábban már jeleztük: ha a petárdázás miatt olvasóink kedvencei megszöknek otthonról, lapunk is segít a keresésben. Küldjék el az állatról készült fotót és néhány mondatot a munka_szon@inform.hu e-mail címre, és közzétesszük azt a Szabolcs Online-on.

KM-CsA
hirdetés