Segít a visszailleszkedésben

Segít a visszailleszkedésben
Sikeres vizsgával fejezte be a fogvatartottak egy csoportja a nyolc hónapon át tartó alapfokú számítógépkezelő tanfolyamot a Nyíregyházi Bűntetés-Végrehajtási Intézetben.

Dr. Chrabák László, a fogvatartási ügyek osztályának vezetője az eredményhirdetéskor elmondta: az intézetben már negyedik alkalommal szervezték meg sikeresen a tanfolyamot. Jelentkezőkben most sem volt hiány, így az intézet vezetése különféle szempontokat figyelembe véve válogatta ki azt 15 elítéltet, akik mindannyian sikeres vizsgával igazolták a bizalmat.


Más környezetben

–A tanfolyam rugalmasan zajlott, hiszen az első alkalommal telepített
számítógépek itt maradtak, így ezzel már nem volt gond. Az intézet falain
belül lebonyolított képzés azért számít különlegesnek, mert nem a szokványos
civil környezetben történt. Viszont az oktatás a központi program szerint
haladt. A bizonyítvány ugyanolyan értékű, mint a civil életben szerzett–
tette hozzá a képzés vezetője.

A csoport tagjai munka után a szabadidejükben ültek az iskolapadba, hogy elsajátítsák a számítógép-ismeretet, amire ma már szinte minden munkahelyen szükség van. A tanultaknak igazán a szabadulásuk után vehetik hasznát, segít abban, hogy újra beilleszkedjenek a civil életbe, hamarabb kapnak munkát és nem utolsósorban további tanulásra serkent.

Remélhetőleg ősszel lesz folytatás. A tanfolyamot ezúttal is a RutinSoft Számítástechnikai Kft. bonyolította. A képzési vezető Nagy Zoltán volt, aki a bizonyítványosztáskor elismeréssel nyugtázta a fogvatartottak kiváló teljesítményét.

– Fullajtár András –
hirdetés