Senior korúak álláskeresése

Akt.:
Cvonline.hu
Cvonline.hu
Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – A sokat hangsúlyozott munkaerőhiány egyik pozitív hatása, hogy a munkáltatók nyitottabbak lettek a senior korú álláskeresők felé. Az álláskeresésükben mégis nagy problémát jelent, hogy a mellettük szóló érveket maguk az álláskeresők sem tudják megfogalmazni.

A „30 éve ezzel foglalkozom”, és a „rengeteg tapasztalatom van” nem elég jó érv.

Szakmai tapasztalatok

A munkáltatóknak friss, modern ismeretekre, mai környezetben szerzett tapasztalatokra van szüksége. Tehát nem az a fontos, milyen szakmai tapasztalatokat szerzett valaki az elmúlt 30 évben, hanem az, hogy mostanában milyen típusú munkákat, milyen tudásanyagot használva végzett.

Vezetői tapasztalatok

Egy idősebb korú vezető érvelhet a 30 éves vezetői tapasztalatával, de mégis fontos lesz részletezni, milyen stílusú vezető is ő. Az elavult vezetői szemlélet a mai cégek számára nem lesz vonzó, így azt kell tudnia megmutatni az álláspályázati anyagában és az állásinterjún is, hogy a legmodernebb management és vezetői elveket ismeri, alkalmazza. Előnyére pedig az válhat, hogy 30 évnyi tapasztalata van emberismeretből, konfliktuskezelésből, tárgyalástechnikából, problémamegoldási rutinokból, sablonokból.

Készségek, emberi tényezők

Egy „játék” kapcsán közösségi oldalon gyűjtöttük össze kollégáimmal, barátaimmal a senior korúak jó tulajdonságait. A higgadtság, a feladatban elmélyülésre való hajlam, a „nyugodt erő” szinte mindenkinél szerepelt a felsoroltak között, ezen felül összesen 45 különböző jó tulajdonságot szedtünk össze. A lojalitás, a kitartás, a feladás képessége – mert bizony fontos, hogy tudjuk, mikortól nem éri meg egy üggyel foglalkozni – mind olyasmi, ami a fiatalabb kollégáknál még nem feltétlenül szilárdult meg. A bölcsesség, az erős, évtizedek alatt felépített kapcsolati tőke is komoly érv lehet egy senior korú jelentkező mellett.

Kattints ide a folytatásért!
hirdetés