Senki nem hitte, hogy baj lehet

Somogyi Marcell azon kevesek egyike, aki kiemelkedő teljesítményt nyújtott a mátészalkai csapatban
Somogyi Marcell azon kevesek egyike, aki kiemelkedő teljesítményt nyújtott a mátészalkai csapatban - © Fotó: Pusztai Sándor
Mátészalka – A nem éppen fényes őszi szereplés következtében a kiesés elleni harcra kényszerül a Mátészalka.


Labdarúgás. Szó se róla, a nyáron nem csupán a hőség miatt akadtak meleg pillanatok Mátészalkán. A megyei első osztályú futballcsapat nehezen „állt össze”: a tengernyi távozó és a tizennégy új szerzemény becserkészése mellett az edzői poszt betöltése is munkát adott a vezetőségnek. Július második felében Opre Mihály kapta kézbe a szatmári együttest, amely a rövid felkészülés dacára elkapta fonalat: három forduló után hét szerzett pontot mutathatott fel az MMTK, senki nem gondolta, hogy a hátralévő tizenkét idei fellépésen baj lehet. Holott ez történt, a folytatásban csak öt egységet sikerült ƒ„összegereblyézni”. Mindennek egyenes következményeként megreccsent a kispad Opre Mihály alatt, így az őszi hajrában, házon belüli megoldásként a gárda játékosára, Makszim Gáborra hárult az irányítói szerepkör.

– A rendkívül fiatal keret sok esetben rutintalannak bizonyult – vont mérleget Plesu Ádám, a szalkaiak technikai vezetője. – Igazából idegenben csak Mándokon és Dombrádon, illetve a Balkány elleni hazai mérkőzéseken szenvedtünk egyértelmű vereséget, a többi találkozón nem egy alkalommal győztes pozícióból buktunk el. A Tarpával szembeni nagyszerű győzelem után jelei sem mutatkoztak a rendkívül gyenge produkciónak az ősz hátralévő részében. Az utolsó kilenc összecsapáson mindössze két döntetlenre futotta, holott több riválist otthon fogadtunk, erre az időszakra esett az edzőváltás is.

Eme fejlemények hatására lesz feladata bőven a mátészalkai stábnak. Elvégre a csapat a bennmaradásért vívott harcra kényszerül, no meg mindenekelőtt az új szakvezető kinevezése sem halogatható sokáig…

– A szezon során több helyi fiatal is lehetőséget kapott a bemutatkozásra, viszont azt mindenképpen látni kell, hogy nekik még időre van szükségük a felnőtt mezőny szintjének eléréséhez – taglalta Plesu Ádám. – Ami pozitívumként mondható el, az Somogyi Marcell kiváló teljesítménye, aki annak ellenére is a bajnokság egyik legjobb kapusává nőtte ki magát, hogy a csapat nem éppen fényesen szerepelt. A tavaszi felkészülést január első harmadában kezdjük, az új edző személyének bejelentése is ekkor fog megtörténni.

Szalkai szilánkok

A Mátészalkai MTK megyei I. osztályú csapatának bajnoki mutatói

13. Mátészalka 15 3 3 9 23–37 12

Hazai pályán: 8 3 1 4 16–16 10

Idegenben: 7 – 2 5 7–21 2

Házi góllövőlista. 7 gólos: Lyáh Artúr. 5 gólos: Szántó Zoltán. 4 gólos: Petrohai Miklós. 3 gólos: Lénárt Gergő. 1 gólos: Engi Dávid, Fodor Csaba, Gábor Patrik. Öngól: Géczi István (Dombárd).

KM-KT
hirdetés