Sényő-Carnifex – Erősebb mezőnyben tisztes helytállás a cél

Marics Gáborék (labdával) már várják a rajtot
Marics Gáborék (labdával) már várják a rajtot - © Fotó: Pusztai Sándor
Sényő – Az újonc Sényő-Carnifex Gyöngyösön kezdi a harmadik vonalbeli pontvadászatot.


Szombaton új időszámítás kezdőik a Sényő-Carnifex történetében, hiszen a focicsapat a honi labdarúgás harmadik vonalában kezdi el a bajnoki pontvadászatot. A NB III. Keleti csoportjának újonca a Tiszántúli Takarék megyei I. osztály bajnokaként vívta ki a magasabb osztálybeli szereplés jogát és várja a rajtot.

A sényői labdarúgás veretes könyvében vannak már oldalak NB III.-as, sőt NB II.-es szereplésről is, utóbbi osztályba jó régen, 1995-ben került a csapat. Pehely Zoltán polgármester, a klub elnökségi tagja részese volt a nagy sikereknek, és reálisan látja a mostani csapat lehetőségeit. Tisztes helytállásban bízik a sényői foci motorja, ami azt jelenti, hogy szeretnének megragadni az NB III.-ban. Ne legyenek kiesési gondjaik, szolgálják ki a hazai közönséget és jövőre is ebben az osztályban szerepeljenek. Nem elérhetetlen cél, ezen munkálkodik a vezetés és a szakmai stáb.

Keveset változott a keret

Miként arról már beszámoltunk, az új szezonban az Imrő László és Fiumei Viktor alkotta edzői duó készíti fel a csapatot a megmérettetésre.

– Úgy vélem, hogy a tervezett munkát megfelelően elvégeztük, volt, amikor napi két edzés tartottunk. A közös munkát mindenképpen megkönnyítette az a tény, hogy a keret zöme megmaradt, kevesen távoztak és négyen érkeztek. A beilleszkedésük könnyen ment, mert van helyi kötődésük, így valamennyiüket ismertük. Öt felkészülési mérkőzést játszottunk, ezek elérték a céljukat. Jó a hangulat, együtt van a csapat, és nagyon várjuk a bajnoki rajtot – tudtuk meg Fiumei Viktortól, aki tavaly még játékosként szolgálta a sényői klubot.

A Nyírbátornak sikerült

A csapat szombaton idegenben, az előző szezonban kilencedik helyen záró Gyöngyös vendégeként kezd. Miként az tudott, a hevesi alakulat szakmai igazgatója Csank János.

– A gyöngyösiek a megyei II. osztályból felkerült Lőrinci ellen léptek pályára, és próbáltak nyomást gyakorolni ellenfelükre. A játékrendszerük aligha fog változni ellenünk. Masszívan és türelmesen védekező csapat, amelyik rettentő gyorsan megy át védekezésből támadásba. Csank mestert ismerve nyilván igen veszélyesek a pontrúgásaik. Két gólerős támadójuk is van, így aztán fel kell majd kötni a gatyát mindenkinek, aki pályára fog lépni ellenük – summázta az ellenfélmustrát Imrő László, a csapat másik edzője.

Ami a gyöngyösieket illeti, az előző bajnoki idényben a másik megyei csapatunk, a Nyírbátor mindkétszer legyőzte őket. Hasonlóval alighanem kiegyeznének a sényőiek is.

ML


Játékosmozgás

Távozók: Haburcsák Bertalan (Nyírgyulaj), Burics András (Tiszaújváros), Fodor András (Cigánd)

Érkezők: Fekete Tamás (Nyírbátor), Hadházi Dávid (Sopron), Kristófi Sándor (Kazincbarcika), Márton András (Tiszaújváros)


Illusztráció - Az NB III Keleti csoport 2018/19-es idényének őszi menetrendje
A labdarúgó NB III Keleti csoport 2018/19-es tavaszi idényének órarendje. 1. forduló, augusztus 4-5. Szo., 17.00: Cigánd SE – Jászberényi FC Szo., 17.00: Szolnoki MÁV FC – Salgótarjáni BTC Szo., 17.00: Debreceni EAC – Putnok FC Szo., 17.00: Eger SE – FC Tiszaújváros Szo., 17.00: Füzesgyarmat...További hírek a Sport kategóriából


hirdetés