Sényő-Carnifex – Több lábon áll az együttes

Barcsay Márk alapembere a Sényőnek
Barcsay Márk alapembere a Sényőnek - © Fotó: Pusztai Sándor
Sényő – Barcsay Márk nem érez nyomást egyéni és csapatszinten sem.


Bárhogyan alakul, az NB III. Keleti csoportjában az őszi idény alighanem legnagyobb meglepéscsapata a Sényő-Carnifex lesz. Az újonc együttes már második hete vezeti a tabellát, kilenc forduló után hat győzelemmel áll és csupán egyszer szenvedett vereséget.

– Meglepett minket, hogy ennyire jól szereplünk – mondta Barcsay Márk, a Sényő egyik legjobbja. – Próbáljuk gyűjtögetni a pontokat, hogy könnyebb legyen a tavasz. A célunk továbbra is a biztos bennmaradás. Megpróbálunk magunkból mindent kihozni, amit lehet. Örülök, hogy nyerjük a meccseket és jó eredményeket hozunk.

Vajon mi lehet a jó szereplés titka, meg lehet-e nevezni valamit, ami az újon csapatot a tabella élére repítette?

Barátok alkotják a csapatot

– Együtt van a csapat, jó barátok vagyunk, régóta ismerjük egymást, hiszen mindenki a megyéből származik – fogalmazott a 24 éves játékos. – Fontos, hogy nem csak egy emberre lehet számítani, hanem mindenkire, ha valakinek nem megy a játék, akkor más is tud gólt lőni.

Bizonyíték erre a házi góllövőlista, amit Barcsay Márk négy találattal vezet holtversenyben Kapacina Kevinnel és Marics Gáborral, őket Fabu Márton követi három góllal. Ettől függetlenül fontos szerep hárul Barcsayra, aki csapat összes meccsén lehetőséget kapott eddig.

– Érzem a bizalmat az edzők és a játékosok részéről is – mondta a támadó. – Ez inkább feldob engem, mintsem teherként nehezedik rám. Ugyanez elmondható csapatszinten is a bajnoki helyezésünk kapcsán. Felszabadultan tudunk játszunk, nincs rajtunk nyomás.

Imrő László és Fiumei Viktor csapata a bajnokság következő fordulójában a Sajóbábonyt fogadja.

MK
hirdetés