Sényő – “Semmilyen teher nincs rajtunk”

Kapacina Kevin négy gólnál jár a szezonban
Kapacina Kevin négy gólnál jár a szezonban - © Fotó: Pusztai sándor
Sényő – Az edző szerint úgy ér sokat a múlt heti döntetlen, ha most nyernek.

A Sényő-Carnifex az NB III. következő fordulójában azt a Sajóbábonyt fogadja, amely eddig nem szerepelt túl jól, ám a négy meccsből álló vereségsorozatát a Nyírbátor ellen szakította meg egy 3–0-ás győzelemmel.

– Másokhoz hasonlóan mi is próbálunk minél több információt begyűjteni az aktuális ellenfelünkről – kezdte a felvezetést Imrő László, a sényőiek edzője. – Agresszív, kellemetlen stílusban futballozó csapat látogat hozzánk, amelyet felkészült szakember irányít, ennek megfelelően várjuk a mérkőzést.

Nincs rajtuk teher

A megyénkbeli újonc – a Sajóbábony is a nyáron jutott fel – vezeti a tabellát, az előző fordulóban a Tállya vendégeként játszott 1–1-et és már négy meccse veretlen.

– Az idegenben megszerzett egy pontnak akkor lesz óriási értéke, hogyha a hazai mérkőzésünket sikerrel vesszük – folytatta a tréner. – Ismételni tudjuk magunkat, semmilyen teher nincs rajtunk, a céljaink változatlanok, nem téveszt meg bennünket a jelenlegi helyezésünk. Megpróbálunk minél több pontot szerezni ősszel, hogy megkönnyítsük magunknak a tavaszt.

Az összecsapásból akár egy gólgazdag mérkőzés is kikerekedhet, hiszen a Sényő az egyik legtermékenyebb gárda a mezőnyben, tizennyolc találatnál jár, míg a borsodiak a Gyöngyössel együtt a legtöbb gólt kapták eddig, szám szerint huszonhármat.

Rengeteg gólt kapnak

– Ez attól is függ, hogy milyen taktikával állnak ki – válaszolt Imrő László. – Viszonylag sok gólt lőttünk eddig, de ez nem mindig csak nekünk volt köszönhető, azon is múlik, hogy mennyire támad ki az ellenfél. Alapvetően arra törekszünk, hogy többen érkezzenek a kapu elé, ezért ne csak egy emberre kelljen készülnie az ellenfélnek, hanem három-négy játékosunk is gól­erős legyen. Egyébként azzal is elégedett lennék, ha csak eggyel nyernénk.

MK

Címkék: , ,hirdetés