Sényőn is nyerő a huszonegy

Sándor Tamás tetszését alighanem elnyerte Phrakonkham Ádám (labdával), valamint a sényői együttes eddigi szereplése
Sándor Tamás tetszését alighanem elnyerte Phrakonkham Ádám (labdával), valamint a sényői együttes eddigi szereplése - © Fotó: Pusztai Sándor​
Sényő – Sándor Tamás nem érez nyomást, a megyei futballról is pozitív tapasztalatokat szerzett.


Bírták a strapát, jutalmul vezetik a tabellát. Mármint a sényőiek, bónuszként pedig a Magyar Kupában nyomulhatnak tovább. A megyei első osztályú futballcsapat az elmúlt hét napban erőltetett menetre váltott: előbb Fehérgyarmaton győzött, majd a bajnoki csúcsrangadón a Nyírgyulajt kalapálta el. A Sándor-legénység így az abszolút nyerő huszonegy ponttal, makulátlan teljesítménnyel trónól az élen, nem mellesleg hét fellépésen éppen huszonegy gólt termelve.

Mindeközben egy „gyenge” százhúsz perces összecsapáson az NB II-es Kazincabrcikát gyűrte le – a kupafronton. Eddig tehát minden klappol.
– Igazából a legpozitívabb tapasztalatom, hogy mennyire befogadók a játékosok, hamar magukévá tették elképzeléseimet – fejtegette Sándor Tamás, a Sényő-Carnifex edzője, aki ugyebár július végén örökölte meg az együttest a távozott Fogarasi Zoltántól. – A rajt előtt szorított az idő, két-három hét maradt arra, hogy felépítsük a csapatot. Vallom, először a védekezést kell rendbe tenni, ha ez nem működik, a támadójáték is akadozni fog. A jelek szerint, ebben folyamatosan fejlődünk, kevés gólt kaptunk, miközben egyre eredményesebben futballozunk. Mondhatom, minden szintem összecsiszolódtunk, nagyon jó csapategység, persze, a sikerek jótékony hatása megkérdőjelezhetetlen. A Barcika ellen kiharcolt továbbjutás pedig óriási lendületet adott, ami érződött a Gyulajjal vívott rangadón, amelyen egymásért küzdve tudtunk remek teljesítményt nyújtani. A cél ismert, ettől függetlenül nem érzek nyomást, az öltözőben is mindig hangsúlyozom, mindig csak a következő meccsre koncentráljunk. Aztán majd meglátjuk, ez mire lesz elég. Nem azért mondom, mert így szokás, tényleg úgy gondolom, előre semmit nem szabad kijelenteni, a foci már csak olyan, hogy bármi megtörténhet.

Sándor Tamás véleménye, mint négyszeres magyar bajnok, egyszeres kupagyőztes, tizenegyszeres válogatott mérvadó abban a tekintetben, hogy milyennek látja a megyei „élvonalt”. Kiváltképp, hogy Debrecenből csöppent ebben a közegbe.

– Ha a megyei futballról beszélünk, a hajdúságinál jelentősebben erősebb az itteni, sokkal agresszívabb a játék, jóval kiegyensúlyozottabb a bajnokság. A körülmények, elsősorban a pályák között akad különbség, valahol jobbak a feltételek, máshol kevésbé, de ez egyáltalán nem meglepetés, magasabb szinten is hasonló a helyzet. Összességében jól érzem magam, semmi rosszat nem mondhatok, engem senki nem bántott.

KM-KT

Címkék: , ,hirdetés