Sérülésre sérülések és gyötrelmek a végén

Fucsovics Márton tenyeres ütései nem úgy sikerültek, ahogy szerette volna
Fucsovics Márton tenyeres ütései nem úgy sikerültek, ahogy szerette volna - © Fotó: AFP
Nyíregyháza – A harmadik szettben felülkerekedni látszott Fucsovics Márton, ám nem tudta vezetéshez juttatni csapatunkat a belgák elleni Davis-kupa-mérkőzésen.

Miután az ellenfél, a tavalyi döntős Belgium soraiban játszik a világranglista hetedik helyezettje, David Goffin (még ha nem is kezdte csúcsformában az évet), ezért a 22 év után a világcsoportba visszatért magyarok a győzelem reményében a másik hazai játékoson, Rube Bemelmanson (120.) kereshettek volna fogást.

Éppen ezért a nyíregyházi Fucsovics Márton (63.) kulcsmeccsel kezdett Liege-ben, hiszen a nyolcaddöntő nyitányán Bemelmansszal találkozott. Az esztendőt remekül kezdő Marci az első szettben 4:1-ről még visszakapaszkodott 4:4-re, de 5:4-nél megint elvesztette az adogatását, így az első játszmát is.

A másodikban is neki kellett kapaszkodnia, szó szerint, hiszen volt bréklabdáról és 0:30-ról megnyert adogatójátéka is, miközben olykor a balkezes belga is megizzadt, amikor szervált. Aztán 4:4-nél Marci brékelt, utána szépen kiszerválta a szettet, és 6:4-gyel egyenlített. Egyre nagyobb lett a küzdelem, körvonalazódott egy maratoni meccs. A harmadik szettben Marci magabiztosan, semmire vagy 15-re hozta a szerváit, miközben fogadóként eljutott bréklabdákig, de nem sikerült azokat kihasználnia. De legalább rendre egyenlített, és eljutott a rövidítésig. Az nem indult jól, mert 2–0-nél lehorzsolta a térdét, ami miatt ápolni kellett. Bemelmans 6–2-nél négy meccslabdához jutott, Fucsovics hármat hárított, de adogatóként a belga pontot tett a szett végére.

Meg sajnos a meccsére is. Marcin a fáradtság jelei mutatkoztak, és mozgása alapján még nem múltak el a lábujjfájdalmai. Nem jött jól, hogy 2:2-nél két kettős hibát is szervált (az elsőnél jó ütemben kérte ki a challenget az ezzel a fegyverrel többször is sikeresen élő Bemelmans), majd 3:4, 0:30-nál elcsúszott és elterült a pályán. A jelek combfájdalmakra utaltak, és bár Marci becsülettel befejezte a meccset, a hátralévő labdamenetek már csak a túlélésről szóltak. Bemelmans 3 óra 3 perc alatt, 6:4, 4:5, 7:6 (7–5), 6:3-as győzelemmel juttatta vezetéshez a belgákat.

– Az volt a baj, hogy lábfertőzésem miatt nem tudtam rendesen felkészülni a hétvégére – nyilatkozta a mérkőzés után Fucsovics Márton. – A tudatalattimban ott volt, hogy vajon a tenyeres ütések előtti kitámasztásokkor nem fog-e fájni, úgyhogy bármennyire is küzdöttem, nem tudtam a legjobbamat adni. Ezzel együtt a harmadik szett meg lehetett volna, és akkor egészen más lett volna a folytatás.

Ha Marci sérülése rendbe jön, és a kapitány nem dönt a csere mellett, akkor szombaton a párosban is pályára lép.Sporthírek


hirdetés