Helyi közélet

2015.12.09. 14:49

Ezt írta a Kelet 50, 30 és 20 éve! – December 9.

Előkaptuk az 1965-ös, 1985-ös és 1995-ös december 9-ei Kelet-Magyarországot, hogy nosztalgiázzunk kicsit. Húsz éve indult útjára Sóstó fejlesztése mára gyönyörűen kiépült ez a városrész.

Előkaptuk az 1965-ös, 1985-ös és 1995-ös december 9-ei Kelet-Magyarországot, hogy nosztalgiázzunk kicsit. Húsz éve indult útjára Sóstó fejlesztése mára gyönyörűen kiépült ez a városrész.

Ötven éve írtuk

Négy év, négymilliós társadalmi munka Nyíregyházán

A Hazafias Népfront és a tanács szervezésében az utóbbi négy év alatt jelentős társadalmi munkát végeztek el Nyíregyházán. Az összefogás egyik ékes bizonyítéka volt a szabadtéri színpad és a Kossuth-gimnázium politechnikai műhelyének építése. Társadalmi munkában készítették el a tanyai kollégium, a borbányai posta és kultúrház, az Esze Tamás, a Budai Nagy Antal és a Közép utca csatornázási terveit. A lakosság és az iskolák tanulói közösen közel húszezer fát ültettek el 1965-ben.

Harminc éve írtuk

A fenyőliget gazdája

A hét embere című rovatban Bardócz Józsefet, az Esze Tamás Termelőszövetkezet erdészeti ágazatának vezetőjét mutattuk be, aki elmondta: a Tarpa környéki erdőkben található, zöldellő fenyvesek egy része fél évtizede „a karácsonyra valót szolgálja”. Nem kimondottan karácsonyi fenyőnek telepítették az egészet, inkább kettős hasznosításúnak. Ahogy idősödik az ültetvény, úgy válik egyre kisebbé a hozam, mert nyurgulnak a fácskák.

Húsz éve írtuk

Megoldás kínálkozik Sóstón

Végre – úgy tűnik – belátható közelségbe került Sóstó központjának rekonstrukciója. Nyíregyháza önkormányzatának vezetői megállapodtak Kínál János vállalkozóval a Svájci lak, a kádfürdő és a Krúdy szálló visszavásárlásáról, a megyei önkormányzat pedig a Szeréna lakot ajánlja fel apportként a korábban 5–5 millió forintos alaptőkével létrehozott részvénytársaságba, így a közös vagyon lehetővé teszi majd olyan pénzek megpályázását, amiből elvégezhető az üdülőközpont felújítása.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában