Sérült ujjakkal is dobogóra állt

Majoros Bence bronzérmet nyert
Majoros Bence bronzérmet nyert - © Fotó: moatsz.hu
Nyírbátor – Tölgyes Dorottya tanulni ment, Majoros Bence harmadik lett.


Hétvégén Budapesten, az Ormai-csarnokban rendezték a felnőtt női és férfi országos bajnokságot. Megyénkből a Nyírbátori ASE versenyzői indultak.

Együtt edzenek

Hölgyeknél a serdülőkorú Tölgyes Dorottya élete első felnőtt országos bajnokságán vett részt, mint azt Csekő Sándor szakosztályvezető elmondta, legfőbb cél az volt, hogy tanuljon, szokja a felnőttek mezőnyét. A legutóbb a cseh nemzetközi utánpótlásversenyen bronzérmet nyerő versenyző nem a legjobb előjelekkel indult a megmérettetésen, hiszen egyhetes betegségből lábadozva állt asztalhoz. Egyéniben selejtezőcsoportjából második helyen továbbjutva a főtáblán az első mérkőzésén búcsúzott a további küzdelmektől. Párosban a statisztikás Dari Helgával az oldalán szintén egy meccset játszottak csak a főtáblán. Férfiaknál Vígh és Szeles a selejtezős küzdelmeken nem jutottak túl.

A tavalyi bajnok, Majoros Bence kiemeltként a főtáblán ragadott először ütőt, egészen az elődöntőig jutott, ahol régi ismerősével, a versenyt végül megnyerő Szudi Ádámmal küzdött meg a döntőbe jutásért.

– Címvédőként indultam a versenyen, az elődöntőben attól a Szudi Ádámtól kaptam ki, akit az előző évben 4:1 arányban győztem le a döntőben. Most nem volt szerencsém ellene, 1:1-es állásnál két ujjamat beütöttem az asztal szélébe, ez visszavetette egy kicsit a teljesítményemet. Összességében elégedett vagyok a szereplésemmel, teljesítettem a minimális elvárást a négy közé jutással. Ádámmal mindig nagy csatákat vívunk, ismerjük egymást, hiszen az ochsenhauseni edzőközpontban együtt edzünk, ő hat éve, én öt éve élek ott. Mérkőzéseinken általában az nyer, aki hozzá tud tenni egy kis extrát, mert igazából nem nagyon tudunk egymásnak újat mutatni – értékelte a versenyt a bronzérmes Majoros Bence.

Párosok versenyében a Szeles, Vígh duót egy BVSC-s alakulat búcsúztatta, Molnár Dávid pedig Huzsvár Erikkel az oldalán viszont megnyerte első találkozóját a főtáblán. Utóbbi páros február 28-án az U21-es országos bajnokságon ezüstérmet szerzett.

BB
hirdetés