Sétálható a felújított Déryné utca

Sétálható a felújított Déryné utca
Iparművész által tervezett kandelláberek, új burkolat, virágtartók, középkori kút díszíti a sétálóutcává alakított Déryné utcát, amelynek műszaki átadását csütörtökön tartották a szakemberek. &nbspvideo

A Kandia köz és a Szinva terasz felújítása után, három hónappal ezelőtt megkezdődhetett a beruházás második üteme, azaz a Déryné utca rekonstrukciója.

A közgyűlési ülés három évvel ezelőtt fogadta el a belváros átalakításának terveit, amely arra törekedett, hogy visszaadja Miskolc régi hangulatát. A megvalósítás egyik feltétele volt, hogy a belváros ideiglenesen történelmi védettséget kapott, a másik, hogy ezekre a munkálatokra 1,6 milliárd forintot nyert a város egy pályázaton. A Déryné utca átadásával nem áll meg a belváros rekonstrukciója, hiszen a Hősök terével már folytatódik a beruházás, ez várhatóan az év végére készül el.

Középkori kút

– A téli fesztivál közönsége hívta fel a figyelmet arra, hogy szükséges lenne a Déryné utcát vendéglátóutcává alakítani – mondta Fedor Vilmos alpolgármester. – Pár napon belül az itt található kávézók kitelepülnek, és kerthelyiségek várják majd a vendégeket. Az utca igazi felavatása azonban az Operafesztivál közönségének lesz a feladata.
Az utca rekonstrukciója során egy középkori kút is előkerült – folytatta az alpolgármester –, ami most felújítva az utcát díszíti. A kút egyik érdekessége, hogy 150 évvel ezelőtt a színház lábazatát erre ráépítették.

NSZR








hirdetés