szon-sportoldal

2016.10.18. 07:15

A megyében maradt az újoncok stafétája

Nyírbátor - Tölgyes Dorottya versenyt nyert Orosházán, ahol a szintén nyírbátori Molnár Dávid két döntőt is játszhatott az orosházi korosztályos asztalitenisz-versenyen.

Nyírbátor - Tölgyes Dorottya versenyt nyert Orosházán, ahol a szintén nyírbátori Molnár Dávid két döntőt is játszhatott az orosházi korosztályos asztalitenisz-versenyen.

Miután az esztendő végén úgy int búcsút az újonc korosztályos éveinek, hogy biztos ranglistaelsőként vált a serdülők közé, Laskai Írisz a 2016-ból hátralévő versenyeken már nem áll asztalhoz a saját korcsoportjában. A 2003-as születésűek között három éve veretlen nyíregyházi játékos a jelek szerint megyén belül adja át a stafétabotot, hiszen az ilyen módon elsőként megrendezett orosházi ranglistaversenyt a nyírbátori Tölgyes Dorottya nyerte meg az U13-as korosztályban.

A 2004-es születésű, csupamosoly kislány jövőre tovább birtokolhatja a trónt, legalábbis erre enged következtetni, hogy a főtáblán játszott öt mérkőzésén egyetlen szettet veszített, azt is csak a döntőben. Az immáron tehát kizárólag a serdülők között próbálkozó Laskai Írisznek is volt minek örülnie: egyesben sem maradt nyeretlen, párosban pedig az éremkapuig jutott az ajkai Pad Franciskával, de mindkét versenyszámban a későbbi győztes jött szembe.

Molnár Dávid sem volt rest, és a serdülő fiúk között mindkét versenyszám döntőjét vele rendezték. A négy nyert játszmáig tartó csatározások során a nyírbátoriak korosztályos válogatottja egyetlen szett elvesztésével masírozott be a fináléba, ahol a KSI-s Terék Norbert ellen a döntő szettben 9:6-ra vezetett. Mégis a fővárosi versenyző nyert. Párosban a pécsi Hőgye Gáborral indult „Dönci”, és többek között az egyéni verseny győzteséval felálló duót is legyőzve szintén a döntőig jutottak, ahol a BVSC-s Pálfy János (egyesben ugyancsak legyőzve a bátori legény által), Farkas Ezekiel egység ellen kaptak ki 3:0-ra. Két ezüst lett a vége – soha rosszabb versenyt.

A többi megyei indulóról szólva: U11-ben az apagyi Hanustyák Fanni és a nyírbátori Macos Nikola is feljutott a főtáblára, ahol már nem sikerült meccset nyerniük (az apagyi kislány ugyanezt a mutatót produkálta a nagyobbak között is); U13-ban az egyaránt nyírbátori Lengyel Levente és Macos Valentina is a csoportban ragadt – utóbbi különösen nagy balszerencsével, felső körbeverés után, vagyis két győzelemmel és egy vereséggel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!