Sikeres a roma fiatalok körében a rendőri pálya – évet értékeltek a megyei rendőr-főkapitányságon

Eredményes volt az értekezlet
Eredményes volt az értekezlet
Nyíregyháza – A megyénkből választja a legtöbb roma fiatal a rendőri pályát.

Értekezletet tartott a közelmúltban a megyei rendőr-főkapitányság, valamint az alárendeltségében működő rendőrkapitányságok dolgozóiból álló Területi Kisebbségi Kapcsolattartási Munkacsoport a megyei roma koordinátor és a megyei, járási roma képviselők részvételével.

– A megbeszélésen értékeltük a tavaly végrehajtott feladatokat, valamint az érintett szervezetekkel kialakított együttműködést. Említést tettünk a végrehajtott bűn- és baleset-megelőzési programok sikereiről is – emelte ki Balogh Albert, a megyei főkapitányság roma referense.

– A magam és a roma vezetők nevében köszönetet mondtam Farkas József r. dandártábornok, rendőrségi főtanácsos úrnak és munkatársainak, Erdős Zoltán alezredesnek és Tóth Pál őrnagynak, valamint Szomor Péter r. alezredesnek a roma fiatalok továbbtanulásának elősegítéséért. Az ő érdeme is, hogy megyénkből választja a legtöbb roma fiatal a rendőri pályát.

– Az eredményes munkából a megyei roma vezetők is kivették részüket – tette hozzá a vezető. – Az elmúlt közel két évben több olyan kritikus helyzetet tudtunk „kezelni”, gondolok itt az ópályi, a tiszavasvári, a nagycserkeszi ügyekre, melyek könnyen „robbanhattak volna”. Nagy szükség volt ezekben az esetekben a vezetők aktivitására, higgadtságára. Az értekezlet befejezéseként megfogalmaztuk az idei célokat és a pályaorientációs tevékenység folytatását.

KM
hirdetés