Sikeres évet zártak a dadai polgárőrök

A közgyűlés résztvevőinek egy csoportja
A közgyűlés résztvevőinek egy csoportja - © Fotó: a szerző
Tiszadada – Kiemelkedő eredményként értékelték az 1896 teljesített munkaóra számát.

Évértékelő közgyűlést rendezett a napokban Tiszadada Község Önkéntes Tűzoltó, Polgárőr és Környezetvédelmi Egyesülete.

Tanácskozás és bálozás

A rendezvényt megtisztelték jelenlétükkel a megyei és járási szakmai vezetők is. Rendhagyó volt ez a közgyűlés, mert a tanácskozás után közös bálba invitálták a jelenlévőket és családtagjaikat. A parancsnokok számot adtak az elmúlt esztendőben végzett munkákról, valamint az eredményekről. Tamás Benjámin polgárőrparancsnok elmondta, hogy rendkívül jó a kapcsolatuk a rendőrséggel, a megyei szövetséggel és a tiszadobi polgárőrökkel. Az eredményekről szólva büszkén számolt be a fiatal vezető arról, hogy az országos szövetségtől elnyertek közel háromszázezer forintot, valamint 23 mellényt is kaptak. Kiemelkedő teljesítmény, hogy az elmúlt esztendőben 1896 óra szolgálatot adtak a lelkes dadai polgárőrök, ebből 346 órát a rendőrséggel közösen.
Tavaly sikerült egy önálló polgárőrirodát is kialakítaniuk, ahol számítógép segíti munkájukat, heti három alkalommal egész napos kamerafigyelő szolgálatot is ellátnak. A polgárőrök vadonatúj gépkocsijába új telefont vásároltak.

Összefogásra ösztönöznek

Pucsok Csaba tü.parancsnok elmondta, hogy szinte valamennyi megyei és járási tűzoltóversenyen részt vesznek, eredményeik további összefogásra és jobb munkára ösztönzik az önkénteseket. Saját kocsival rendelkeznek, amely megkönnyíti a közvetlen és gyors beavatkozást. Az elmúlt évben két esetben kellett kivonulniuk tűzesethez. Felvetődött, hogy 2019-ben Tiszadada rendezheti meg a megyei versenyt.
Az egyesületi bálon hajnalig ropták a táncot a vendégek. A mulatságot anyagilag is támogatta az önkormányzat, a finomságokról pedig a Nyitnikék Óvoda és Konyha gondoskodott. Tarnai László
hirdetés