Sikeres övvizsga és kvalifikáció

Rétfalvi Tamás (jobbra) a megszerzett oklevéllel és mestere, Markó László
Rétfalvi Tamás (jobbra) a megszerzett oklevéllel és mestere, Markó László - © Fotó: tudósítónktól
Kisvárda – Rétfalvi Tamás első danos mesterként lehet majd ott az utánpótlás Európa-bajnokságon, Szófiában.

A Kyokushin Karate Do SC Kisvárda versenyzője, Rétfalvi Tamás első dan fokozattal gazdagodott, miután sikeres vizsgát tett Szolnokon, a Furkó Branch éves vizsgáján. Markó László tanítványára a kemény technikai vizsga után harminc ellenfeles küzdelem várt. Tamás férfiasan helytállva, keményen megküzdött a riválisokkal, ami után shinan Furkó Kálmán jutalmazta meg a dan fokozattal a versenyzőt. Ezzel Rétfalvi Tamás az ötödik olyan fekete öves kisvárdai versenyző Markó László tanítványai közül, aki elérte a mester fokozatot.

Sok idő nem volt a babérokon ülni, hiszen következett a ceglédi verseny, amely a november végi ifjúsági és U22-es Európa-bajnokság kvalifikációs viadala is volt egyben. Tamásnak ezúttal viszonylag egyszerű dolga volt, hiszen súlycsoportjában másodmagával indult, és a bírói döntéssel megnyert mérkőzést követően eldőlt, hogy ő képviselheti a magyar színeket Bulgária fővárosában, Szófiában.

Az ifjúságiak között Batári Dávid formagyakorlatban és küzdelemben, Soltész Andor pedig küzdelemben tette magát próbára. A két kisvárdai legény most nem járt sikerrel, mert küzdelemben mindketten a későbbi döntőssel szemben maradtak alul, de keményen küzdöttek, ami biztató a továbbiakra nézve. Batári Dávid formagyakorlatát a népes mezőnyben az ötödik helyre értékelték a bírók.

Címkék: ,hirdetés