Ország-világ

2020.06.20. 15:33

Schmuck Andor: fennáll az MSZP felelőssége az álmentős kamuvideó ügyében

A Tisztelet Társasága vezetője szerint a szocialistáknak bocsánatot kellett volna kérniük mindazoktól, akiknek fájdalmat okoztak.

Németh Athina egy beteges hazudozó, egy mentálisan sérült ember, ezt már a lánya is elismerte. Az azonban a gátlástalanságát bizonyítja, hogy állításaival olyanoknak okoz újabb fájdalmat, akik nemrégiben veszítették el egy közeli hozzátartozójukat – jelentette ki a Magyar Nemzet megkeresésére Schmuck Andor. A Tisztelet Társasága elnöke kifejtette: az álmentős kamuvideó tanulsága a politika számára kettős: egyrészt az, hogy mindig alaposan ellenőrizni kell a forrásunk hitelességét, másrészt pedig, hogy bocsánatot kell kérni, ha hibáztunk.

Az a politikus pedig, aki bár tisztában van vele, hogy tévedett, és mégsem kér bocsánatot, bűnt követ el.

Azzal kapcsolatban, hogy 2014-ben a Facebookon posztolt egy idős emberekkel teli teremből, ahol bejegyzése szerint dr. Németh Athina orvos tartott előadást, Schmuck Andor közölte: csupán a Tisztelet Társaságának előadótermét biztosították a rendezvényhez, amelyet nem ők, hanem egy nyugdíjasklub szervezett, és a vendéget is a klubtagok hívták meg.

Az egykori politikus hangsúlyozta, bár idén húsz éve, hogy kizárták a szocialista pártból, mégsem feltételezi, hogy Korózs Lajos, illetve a felvételt jóváhagyó pártvezetés a tudatos félrevezetés szándékával készítette volna a videót.

Azonban úgy véli, azzal, hogy gyászoló emberek sebeit tépték fel az ellenőrizetlen állítások tényként való közlésével, fennáll az MSZP felelőssége, és bocsánatot kellett volna kérniük mindazoktól, akiknek fájdalmat okoztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában