Sikerszériát szeretne a Szpari

Tisza Tibor Brekk János tulajdonostól vette át a mezét
Tisza Tibor Brekk János tulajdonostól vette át a mezét
Nyíregyháza – Szerdán a Kozármisleny vizitál Nyíregyházán, a taktika marad, Tisza Tibor akár játszhat is.

Ez most pörgős időszak. Vasárnap, szerda, majd vasárnap – ez a bajnoki program a labdarúgó másodosztályban. Vasárnap a Siófokot győzte le a Szpari, szerdán ismét hazai pályán játszanak a nyíregyháziak. Ezúttal a Kozármisleny lesz a vendég.
Legutóbb nyertek

Az albérletben Pécsett játszó együttes nem kis meglepetésre, 2–1-re legyőzte a Puskás Akadémiát, otthon ikszelt ­(0–0) a mosonmagyaróváriakkal, viszont kikapott Szolnokon (2–1) és Siófokon (4–1), a legutóbbi körben pedig a kisvárdaiak győzték le őket Pécsett 2–0-ra.

A szerdai felek már találkoztak az NB II-ben. A nyíregyházi találkozót 2013 novemberében 3–1-re nyerte a Spartacus, majd már bajnokként a következő év májusában Kozármislenyben is a piros-kékek győztek 1–0-ra. Ennyi a múlt, de mi a jelen, mi várható a szerdai találkozón?

– Természetesen újabb győzelem – adott választ a felvetésre Mátyus János, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője. – Azt a szellemiséget szeretnénk folytatni szerdán, ami vasárnap győzelmet eredményezett. A keretben lesznek változások, mert mindenkinek lehetőséget akarok adni, ám a taktika és a szerkezet marad. Amiben viszont szeretnénk előrelépni, az a helyzetkihasználás. Vasárnap megszereztük az első hazai győzelmet, és ebből a sikerből szeretnénk szériát csinálni – így Mátyus János.

A beszélgetés után jött a hír, miszerint a Szpari átigazolta Debrecenből Tisza Tibort, így Bajzát Péter és Rudolf Gergely után újra van olyan gólvágó, aki a régió mindhárom nagy csapatában (Szpari, Loki, Diósgyőr) játszott, illetve játszhat.
Jó focista érkezett

– A jó futballistákat szeretjük, és ez alapján Tisza Tibort nagyon fogjuk szeretni. Általában több hét kell egy új játékos beépítéséhez, itt azonban erre nincs szükség, így ha a papírjai rendben lesznek, már szerdán szeretném pályára küldeni. Aki tud focizni, annak elég elmondani a feladatát, meg tudja oldani. Nagyon boldog vagyok, hogy leigazolta a klub, és így mindenki számára egyértelmű a célkitűzésünk, az NB I. – mondta Mátyus János.

Labdarúgás: NB II.

6. forduló, szerda

Nyíregyháza Spartacus–Kozármisleny

Városi Stadion, 17.30. V.: Nagy R. (Varga Zs., Márkus T.).

Spartacus: Perger – Szokol, Dvorschák, Rubus, Farkas – Ur, Tamási – Dragóner, Rudolf, Harsányi– Tisza.

Soproni VSE–Kisvárda Master Good, Sopron, 19. V.: Erdős (Erős G., Szalai D.). Kisvárda: Ivancsics A. – Izing, Vermes, Papucsek, Fodor A. – Minczér, Oláh G. – Lengyel B., Erős G., Szabó P. – Tihanyi.

További mérkőzések: Békéscsaba–Puskás Akadémia (16), Cigánd–Soroksár, Mosonmagyaróvár–Szeged 2011, Vác–Balmazújváros, SZEOL SC–Szolnok (valamennyi 17.30), Siófok–Dorog, Zalaegerszeg–Cegléd, Csákvár–Budaörs (mindhárom 19)
hirdetés