Sikersztoriktól volt hangos az iskola

A diákok érdeklődve hallgatták Huszár Judit beszámolóját az életének, karrierjének alakulásáról
A diákok érdeklődve hallgatták Huszár Judit beszámolóját az életének, karrierjének alakulásáról - © Fotó: A szerző
Nyíregyháza – A vállalkozói világban befutott egykori zrínyisek meséltek életútjukról a diákoknak.

Hogyan lesz egy nyíregyházi gépgyártás technológus végzettségű fiatalemberből gyógyszeralapanyag gyártó, szállítási csoportvezető, segédmunkás, biztonsági őr, kidobó ember, benzinkutas, majd több lábon álló, sikeres vállalkozó?

A kérdésre a 46 esztendős Kecskés Tamás adta meg a választ, karriertörténetét elmesélve a Nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnázium Nemzetközi Pénz7 programsorozatának záróállomásán.

A szombati pályaválasztási projektnapon az iskola mintegy 600 diákja összesen 15 olyan előadó beszámolóját hallhatta, akik sok tanulás és erőfeszítés árán sokra vitték, így példaképként tekinthetnek rájuk a fiatalok. A sikerreceptek leírásában rendre felbukkantak az olyan nélkülözhetetlen hozzávalók, mint a szorgalom, a bátorság, a kitartás, a kreativitás, az önbecsülés, a céltudatosság és a testi-lelki egészség.

Fontos a csapatmunka

Az ipari formatervezés és építészeti vizualizáció világában otthonosan mozgó Huszár Judit dizájnkommunikációs szakember mindezek mellett a csapatmunka fontosságára is rávilágított, bemutatva, hogy a fejlesztőcsapat, a mérnökök, a dizájnerek és a kommunikációs „stratégák” gyümölcsöző együttműködésének eredményeképpen például hogyan jut el egy-egy hasznos, környezetbarát, innovatív, szerethető, „jól felépített” termék (pl. okosóra) hozzánk, hétköznapi fogyasztókhoz.

CSA
hirdetés