Sikert aratott az edelényi kórus műsora Szlovákiában

A Hozsanna kórus fellépése
A Hozsanna kórus fellépése - © Fotó: magánarchívum
Edelény – Nagy sikerrel lépett fel az edelényi Hozsanna kórus a szlovákiai Svidníkben – Felsővízköz – rendezett adventi hangversenyen.

Az észak-szlovákiai, többségében ruszinok és szlovákok lakta Svidník és Edelény másfél-két éve dolgozik azon, hogy a partnerség megteremtése után több területen is elmélyítse az együttműködést. A kölcsönös hivatalos látogatásokon túl már az edelényi ruszin nemzetiségi önkormányzat tagjai részt vettek az ott rendezett ruszin fesztiválon, az edelényi asszonyok elnyerték a fődíjat a derelyefőző versenyen, most pedig a Hozsanna kórus vendégszerepelt az adventi hangversenyen. Az edelényi dalosok két helybéli, egy közeli szlovák és egy lengyel kórust követően léptek színpadra. A Juhász Andorné karnagy által összeállított repertoár az énekkar tagjainak értő és érzékeny tolmácsolásában nagy tetszést aratott mind a közönség, mind a többi fellépő körében.

A két polgármester, Jan Holodnák és Molnár Oszkár egyaránt örömét fejezte ki, hogy településeik még több lakosa találkozhatott egymással, s városaik kulturális életének újabb szeletével sikerült kölcsönösen megismertetniük egymással.

ÉM
hirdetés