Sikert arattak az ópályiak

Sikert arattak az ópályiak
A hagyományőrző aratási bemutató mellett számos program várta a fesztivál látogatóit szombaton.

– A cséplés és az aratás fortélyainak bemutatásával indult Ópályi nyári rendezvénye, a XII. Nemzetközi Aratófesztivál szombaton. Reggel 9-kor főzőverseny kezdődött a szatmári térségből érkezett csapatok között, majd Erdélyi Miklós, a település polgármestere köszöntötte az Aratófesztivál hazai és külföldi vendégeit a sportpályán.

A közvetlen szomszédságban lévő Jókai Mór ÁMK 20. születésnapjáról is megemlékeztek a rendezvényen, az évforduló alkalmából kiállítás nyílt az emeletes iskolában. Bár az időjárási viszonyok nem nagyon kedveztek a kalászosoknak, ez nem zárta ki a hagyományőrző aratási bemutató megtartását. Az Ópályiba látogatók nemcsak az aratás és cséplés fortélyaival ismerkedhettek meg, a fesztivál jó alkalmat kínált a fegyveres- és kutyás bemutatóknak, a szekértolásnak, a szalmapakolásnak és a kötélhúzásnak is.

Délután az Ökörítói és a Dombrádi táncegyüttes, a Nyírmeggyesi Néptánc és Népművészeti Egyesület, a Gencsi néptánccsoport Romániából és a Nyírparasznyai Daloskör szórakoztatta a vendégeket a Horpácsik János Néptánc Fesztiválon. Vasárnap református istentisztelettel kezdődött a nap, amit helyi zenekarok, együttesek, majd sztárvendégek színpadra lépése követett.


hirdetés