Sikerült megfékezni a tüzet a Notre-Dame-ban, a károk felbecsülhetetlenek

Akt.:
Sikerült megfékezni a tüzet a Notre-Dame-ban, a károk felbecsülhetetlenek
© Fotó: AFP
Párizs – Ahogy arról korábban beszámoltunk, hétfő délután felcsaptak a lángok a Notre-Dame-ban, Párizs egyik ikonikus épületénél. A tűzoltóknak hajnalra sikerült kontroll alatt tartaniuk a tüzet, majd teljesen eloltani azt – számolt be róla a BBC.

Az 850 éves gótikus épület fő részeit és a két harangtornyot sikerült megmenteni, ám a tetőszerkezet és a huszártorony beomlott.

Az ügyet jelenleg balesetként vizsgálják, a tűz keletkezésének okát a felújítási munkálatokhoz kötik. Az oltási munkálatok során 500 tűzoltó igyekezett megfékezni a lángokat, közülük egy súlyos sérüléseket szerzett.

Fotó: AFP

A katedrálisban található műalkotásokat és szent tárgyakat kimentették, de a károk mértéke így is felbecsülhetetlen.

Forrás: Youtube / The Straits Times

Emmanuel Macron, Franciaország elnöke hétfőn este a helyszínen tartózkodott, és kijelentette, a katedrálist újra fogják építeni az elkövetkezendő években. François-Henri Pinault, francia milliárdos a célra 100 millió eurót ajánlott fel, emellett már nemzetközi felhívást is közzétettek, hogy pénzt gyűjtsenek az újjáépítéshez.

– BBC –


Lángokban a világhírű épület.
Párizs - Lángokban áll Párizs világhírű katedrálisa.Bejárták a közösségi médiát a képek melyeken a 850 éves katedrális lángol, és óriási füstfelhő tör belőle az ég felé. A tűz okai még nem világosak, de a hivatalos szervek a felújítási munkálatokat hozzák kapcsolatba a keletkezésével. A templomon ta...

Címkék: , , ,hirdetés