Sima spanyol siker

Sima spanyol siker
Kiütötte Ukrajnát és ezzel az idei VB eddigi legnagyobb különbségű győzelmét aratta Spanyolország a szerda délutáni mérkőzésen.

Szerdán utolsóként a H-csoport csapatai is bemutatkoztak a németországi labdarúgó-világbajnokságon. Az előzetesen csoportrangadónak kikiáltott mérkőzésen Spanyolország könnyed, magabiztos győzelmet aratott Ukrajna ellen.

A spanyolok villámrajtot vettek és az első negyedóra végén már 2-0 volt az állás. A gólgyártást egy szöglet után Xabi Alonso nyitotta, majd David Villa volt eredményes. A spanyol csatár szabadrúgásból talált az ukrán kapuba úgy, hogy a labda megpattant a sorfalon. Sevcsenko halovány teljesítménye jól jellemezte az ukránok játékát.

Fordulás után ismét beköszöntek a spanyolok. Fernando Torres lépett ki a leshatárról, majd a 16-oson belül elesett. A svájci játékvezető, meglepetésre, büntetőt ítélt és Vascsukot kiállította. A büntetőt Villa vágta a kapuba.

A harmadik találatot követően visszavettek a tempóból Luis Aragonés tanítványai, az ukránok emberhátrányban pedig nem tudtak kezdeményezni. A hajrában aztán Puyol indult meg saját térfeléről, majd egy szóló után Fernando Torreshez játszott, aki megszerezte a spanyolok negyedik gólját.

H-csoport, 1. forduló:

Spanyolország – Ukrajna 4-0 (2-0)
G.: Xabi Alonso (13.), Villa (17., 48. -11-esből), Torres (81.)
Kiállítva: Vascsuk (47.)
hirdetés