Simon Gábor az esélyes

A HVG-közölte Medián-kutatás Simon Gábornak adja a miskolci „kettes” mandátumot. A miskolci 2-es körzet pontos indikátor – állítják a szakemberek -, azaz aki a korábbi választásokkor itt győzött, annak pártja nyert országosan is, és alakíthatott kormányt négy évre.

Márpedig – és ez már a HVG most napvilágot látott elemzéséből tetszik ki -, 2006

tavaszán jelen állás szerint ebben a választókerületben Simon Gábor tűnik a legesélyesebbnek. Pártja az MSZP. Tehát…

A hetilap aktuális számában közölt cikk a Medián közvélemény-kutatónak a városrészben, hatszáz fős választói mintán – személyes megkérdezéssel – végzett vizsgálata nyomán azt vetíti előre, hogy a négy évvel ezelőtt is mandátumhoz jutott fiatal politikus most is besepri a szavazatok nagyobb részét, maga mögé utasítva a korábban polgármester T. Asztalos Ildikót (SZDSZ) és az országos Fidesz-listán is előkelő helyen szereplő Pelczné Gáll Ildikót, az ellenzéki párt „egyik legújabb üdvöskéjét”.

A HVG felkérésére készült kutatás arra fut ki, hogy Simon Gábor akár már az első forduló nyomán ismételhet. A belvárostól az Újgyőri főtérig terjedő kerület polgárainak 45 százalék (a választani tudók 57 százaléka) szavazna az MSZP-re – nagyobb arányban, mint a megyében a 2002-es választáson. Simon Gábor az adatok szerint az esetleges második fordulóba szintén esélyes lenne. Négy éve a Fidesz akkori jelöltjét, a szintén igen nagy ismertségű Répássy Róbertet előzte meg. A HVG cikke felveti: a választók számára olyasmi fontos, mint „helyi kötődés”, „már eddig is sokat tett a környékért”, „tisztességes”.

BAL
hirdetés