Simon: Megdolgoztam a pénzemért

Akt.:
Simon Miklós
Simon Miklós - © fotó: KM-archív
Nyírbogát – Politikai ellenfelei végkielégítés mutyit emlegetnek, dr. Simon Miklósnak azonban tiszta a lelkiismerete.

Nagy port kavart az egyik országos bulvárnap online oldalán hétfőn megjelent hír, miszerint mintegy ötmillió forint végkielégítést szavazott meg dr. Simon Miklós fideszes országgyűlési képviselőnek, Nyírbogát korábbi polgármesterének az immár felesége, Simonné Rizsák Ildikó által irányított község önkormányzata. Történt mindez a tavalyi önkormányzati választások után, a település 2014-es általános költségvetési tartalékának a terhére.

Egyeztettek a kormányhivatallal

Kérdésünkre a korábbi településvezető elismerte, hogy felvett bizonyos juttatásokat (5 havi végkielégítést és a ki nem vett szabadságok után járó pénzt), ezek nettója azonban, a szociális hozzájárulást leszámítva jóval kevesebb. Kérdésünkre dr. Simon Miklós elmondta azt is, hogy az eljárásban sem jogi, sem etikai kivetni valót nem lát. – A határozatot benyújtása előtt a jegyző kikérte a kormányhivatal álláspontját, amely jogszerűnek minősítette ezt a munkaügyi döntést. Az ötmillió forintról szóló híresztelés a lejáratásomat célzó politikai hisztériakeltés része, rosszindulatú rágalom. Valójában összesen bruttó 3,9, nettó 1,8 millió forintot vettem fel a két jogcímen – közölte.

A képviselő úgy fogalmazott, nem tartja etikátlannak, de elismeri, nem volt szerencsés, hogy a polgármesteri székben ülő felesége terjesztette elő a férjét törvény szerint megillető végkielégítést.

– Tiszta a lelkiismeretem, hiszen jogszerűen kaptam a juttatásokat, és szerénytelenség nélkül állíthatom, meg is dolgoztam érte. 13 év alatt, amíg Nyírbogát polgármester voltam, kevesebb, mint 4 hetet töltöttem szabadságon. A jogszabály szerint maximum 3 évnyi „beragadt” szabadság forintosítható, én csak két esztendő beszámítását kértem (109 napból 70 napot), s ezért bruttó másfél, nettó egymillió forintot kaptam. Az öthavi végkielégítés címén kapott bruttó 2,4 millió nettóban 790 ezer forint. A valótlan híresztelésekkel szemben tehát ezekről a tételekről beszélhetünk.

Se fizetés, se jutalom

– Tavaly májustól hosszú hónapokig 1 forint „fizetést” sem vettem fel, polgármesterségem majd’ másfél évtizede alatt pedig soha 1 forint jutalmat nem kértem és nem kaptam, viszont bajban lévő rászorulók százait támogattam a saját pénztárcámból.

– Volt olyan vészterhes év, amikor magam javasoltam a bogáti képviselő-testületnek, hogy csökkentsék a tiszteletdíjam! – mondta dr. Simon Miklós.

KM


A Jobbik vizsgálatot kezdeményez Simon Miklós fideszes képviselő végkielégítése ügyében

A Jobbik vizsgálatot kezdeményez a Simon Miklós Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselőnek, korábbi nyírbogáti polgármesternek kifizetett ötmillió forintos végkielégítés törvényességével és jogszerűségével kapcsolatban – közölte Apáti István. tovább »


Jobbik-sajtótájékoztató: Egy minimálbéres 4 évig robotol ennyi pénzért!

Kapzsiság, Fidesz a neved! Ezzel a felütéssel kezdte a „Simon-ügyben” összehívott rendkívüli sajtótájékoztatóját hétfőn dr. Apáti István. tovább »


MSZP: Nyírbogát lakóinak vissza kell kapniuk az “elmutyizott” milliókat

Az MSZP a kapott összeg visszafizetésére, az Együtt pedig mentelmi jogáról történő lemondásra szólította fel Simon Miklós Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselőt, Nyírbogát korábbi polgármesterét, akinek a Borsonline hétfőn megjelent cikke szerint több millió forintos végkielégítést szavazott meg a felesége által irányított Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei község önkormányzata. tovább »
hirdetés