Sirály lesz a füredi fesztivál

Sirály lesz a füredi fesztivál
Hatvanhat nyíregyházi táncos vonatozik a jövő heti balatoni rendezvényre.

Tengernyi teendőjük lesz a nyáron a Re-Flex Moderntánc Stúdió és a Jonatán Majorette Csoport növendékeinek, legközelebb éppen közösen lépnek fel a magyar tenger mellett. A 44 együttest érintő, nagyszabású III. Sirály Táncfesztiválon összesen hét versenyszámot ad elő a vonattal útra kelő, hatvanhat fős nyíregyházi küldöttség.

Amint hazatérünk Balatonfüredről, még aznap útra kelünk Rzeszówba, ahol a tízéves testvérvárosi kapcsolat alkalmából mutatjuk be műsorunkat – említette Rácz Erika, a RE-Flex Moderntánc Stúdió vezetője. Tanítványai utóbb a moszkvai Planéta Művészeti Fesztiválon jeleskedtek, ahová a megyei önkormányzat révén jutottak el.

– Tartalmas lesz a nyarunk, hiszen az együttes jövőre 15 éves, és már most le szeretnénk rakni a gálaműsor alapjait. Ezen kívül pedig a moderntáncosaink számára tábort is rendezünk Harangondon.

– Számunkra sem a füredi fesztivál jelenti az egyetlen nyári elfoglaltságot, hiszen külföldi útra készülünk: szeptemberben Montenegróba utazunk, ahol részt veszünk a Budvai Nyár záróprogramjában – tette hozzá Babka Beáta, a Jonatán Majorette Csoport vezetője.

– Ladányi Tóth Lajos –
hirdetés