Sivatagokon és sztyeppéken száguldoznak Szalayék

Sivatagokon és sztyeppéken száguldoznak Szalayék
© Fotó: a szerző
Nyíregyháza – Megújult a Selyemút-rali: Szalay Balázsék is indulnak.

Az Opel Business Class Service szolgáltatást népszerűsítő rendezvény nimbuszát Szalay Balázs emelte jelenlétével. Az Opel Dakar Team terepralis kormányosa (Bunkoczi László navigátor párja) az idei esztendőt az értékes 13. hellyel nyitotta az Afrika Race-en, újabban pedig már a Silk Way Rallyra készülnek, amely az idei terepraliszezon kétségtelenül egyik legnagyobb dobása lesz. A viadal a moszkvai Vörös térről rajtol, és Pekingben ér célba a mezőny. Hatalmas kihívás, vadregényes útvonal és elképesztő kaland vár az indulókra a sivatagokon és a sztyeppéken át, a legendás Selyemúton.

– A 6. Selyemút-rali két év szünet után, megújulva tér vissza a versenynaptárba. lesz. Tizenöt nap alatt 10 ezer kilométert, ebből nagyjából 4400-4500 kilométer gyorsasági szakaszt kell teljesítenünk. Szinte mindenféle úttípussal találkozunk majd. Még soha nem vettünk részt ilyen hosszú versenyen, és a Góbi-sivatag is új terep nekünk – árulta el Szalay Balázs, aki az Opel Csősz Kosbor utcai telephelyén a szeles időben megjegyezte: reméli, hogy Ázsiában is süt rájuk a Nap, és bízik a ragyogó szereplésben.
Az ünnepélyes rajtceremónia július 8-án lesz a Vörös téren, a cél július 24-én lesz a Tienanmen téren. Az Opel Dakar Team duója mellett kamionnal Kovács Miklós és Fazekas Károly képviseli majd a magyar színeket.

Névjegy

Szalay Balázs
Születési idő: 1965. április 17.
Születési hely: Dunaújváros
Először 1996-ban indult el a Dakar-ralin, azóta (két év kivételével) rendszeres résztvevője a sivatagi száguldásnak. Ő volt az első olyan magyar autóversenyző, aki sikerrel teljesítette a Dakar-ralit, 2000-ben.

Címkék: ,hirdetés