Snoopy is feladta a leckét a matekórákon

Volyák Zsófi hálás szívvel gondol vissza volt tanáraira
Volyák Zsófi hálás szívvel gondol vissza volt tanáraira
Nyíregyháza – Volyák Zsófia 2012-ben az általános, az idén pedig középiskolából ballagott. Mindkét nyíregyházi intézményből gazdag szellemi útravalóval távozott, köszönhetően a „nemzet napszámosainak”.


– Az apáczais éveim után a Krúdy Gyula Gimnázium matematika tagozatán folytattam a „pályafutásom”. Érdekes fordulatot vett az élet, hiszen az általános iskolában matekra nem tanultam sokat, mindig jól ment, ám ez a középiskolában megfordult. Mégsem keseredtem el, az osztályom és azok az emberek, akiket ott megismertem, kárpótoltak minden nehézségért – mesélte Zsófi, majd így folytatta: – Sokszor gondoltam vissza Éva néni matekóráira, a snoopy’s feladatlapokkal (ezt az ötödikes testvérem most élvezheti). De Rátonyi Marianna magyaróráiból is sokat kamatoztattam. Erika nénire is a mai napig számíthatok.

– Immár a Budapesti Műszaki Egyetemre készülök, elsősorban formatervezőnek, másodsorban építészmérnöknek. Úgy hozta az élet, hogy ezen a pályán is egy volt tanárom van a segítségemre, Daniel Péter, aki megadta a bátorságot, hogy beadjam a jelentkezésemet. Ha nem sikerülne, a neves Corvinus is ott lóg a levegőben, amit azért jelöltem meg, mert már az Apáczaiban olyan nyelvtudással rendelkeztünk, amivel egy előrehozott érettségi sem okozott gondot angolból, szóval a nyelvvizsgák „simán” mentek!

– Te jó ég, csak ezeket a sorokat írva döbbenek rá, milyen sokat köszönhetek a pedagógusoknak, akik éveken át jóban-rosszban mellettem voltak!

KM-PI
hirdetés