Helyi közélet

2010.10.03. 23:48

Sokan hiányoztak a kisebbségi névjegyzékből Tiszalökön

<p>Tiszalök - Kisebbségi önkormányzati szavazást tartottak a Tiszalökhöz tartozó Újtelepen a fellobogózott, most épülő-készülő közösségi házban.</p>

– A szavazópolgárok száma 92 fő, délig 44-en jöttek el – tájékoztatta szerkesztőségünket nagy Istvánné, a szavazókör elnöke. – Bár 6 órakor kinyitottuk a szavazókört, az első házaspár csak 8 óra után érkezett, mint mondták, akkor keltek fel. Újtelepen jóval több a szavazókorú cigány lakosok száma, mint az előbb említett 92 fő, azonban sokan nem jelezték vissza, hogy a cigány kisebbséghez tartoznak, ezért nem kerültek bele a választási névjegyzékbe. Emiatt 30-40 főt el is kellett küldenünk. Ők tehát a kisebbségi önkormányzatra itt nálunk nem szavazhattak, de átmentek az óvodába, hogy ott leadják szavazatukat a megyei listára, a polgármester személyére és a képviselő-testületi tagokra. Mozgóurnát a kisebbségi választással kapcsolatban tőlünk délig még nem kértek.

- M. Magyar László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában