Sok dalos egy napra összegyülekezett

Hegyköz Aranya néven rendeztek dalostalálkozót a pálházi Térségi Művelődési Házban.

– Immáron négy éves múltra tekint vissza a hegyközi dalostalálkozó, amelyet a hét végén Hegyköz Aranya néven rendeztek meg Pálházán a Térségi Művelődési Házban.

Skinti Csaba, a rendezvénynek otthont adó pálházi Térségi Művelődési Ház igazgatója lapunknak elmondta, az első éven, 2003-ban a pálházi Huták Virágai Népdalkör meghívására érkeztek az első csoportok egy baráti közös éneklésre-tapasztalatcserére.

– A következő esztendőben mint Zemplén Aranya (azaz a perlit) gazdasági-szakmai találkozóvá szerettük volna fejleszteni a rendezvényt, de sajnos anyagi források hiányában a dalostalálkozóhoz nem sikerült a gazdasági programot hozzátenni – mondta Skinti Csaba. – 2005-ben a pálházi városavató ünnepség miatt Nemzetközi.

Dalostalálkozó néven rendeztük meg a programot szlovák és ukrán vendégekkel. Az idén már mint Hegyköz Aranya – azaz a népművészeti kincs – szerveztük a dalostalálkozót, a meghívott csoportok is ebből a régióból kerültek ki. A jövőben ezt az irányvonalat kívánjuk folytatni: egy jó hangulatú, ugyanakkor a szakmai előrehaladást is biztosító népzenei rendezvény hagyományát kívánjuk megteremteni a Hegyköz szívében.
hirdetés