Sok gondot okozott a viharos szél a megyében – Rendőrségi hírek Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből

Szabolcs-Szatmár-Bereg – Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2017. április 20-án történt rendőrségi eseményeiből.


Három kéménytűzhöz és kilenc esetben a viharos szél miatt műszaki mentésekhez vonultak a tűzoltók az elmúlt 24 órában Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

Rakamazon, a Jókai utca egyik családi házának a vegyes tüzelésű kazánjának a kéményében a lerakódott égéstermék gyulladt meg csütörtök délután. A helyi önkéntes és a nyíregyházi hivatásos tűzoltók kéziszerszámok segítségével távolították el az izzó, parázsló részeket. Hasonló eseménynél avatkoztak be a kisvárdai hivatásos tűzoltók egy ajaki családi háznál, valamint a nyíregyházi hivatásos tűzoltók a szabolcsi megyeszékhelyen, a Butykai út egyik lakóházánál is. Személyi sérülés egyik esetben sem történt és lakosságvédelmi intézkedésre sem volt szükség.

Kilenc esetben vonultak a viharos széllel összefüggésben csütörtök délután a tűzoltók Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

Nyíregyházán, a Sóstói úton egy nagyméretű fa akadályozta a közlekedést, miután megdőlt és egy reklámtáblán fennakadt. A város hivatásos tűzoltói gépezetes tolólétra és motoros láncfűrész segítségével szüntették meg a kialakult helyzetet. Tiszalökön egy lakóházat veszélyeztetett egy kettétört akácfa, ahová a tiszavasvári önkormányzati tűzoltók vonultak, míg Ibrányban egy nagyméretű fa ága szakadt az úttestre, de hasonló esetek még a szabolcsi megyeszékhelyen, több helyen, így a Legyező és a Széchenyi utcákban, valamint Nyíregyháza és Nagykálló között adott feladatot a tűzoltóknak. Fehérgyarmaton, egy üzlet lemez tetőfedését, Kisvárdán pedig egy bölcsőde tetőhéjazatát bontotta meg a szél, ahol a tűzoltóknak be kellett avatkozniuk. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés