Sok szabolcsi iskola nem csatlakozik az országos pedagógussztrájkhoz

Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: Sipeki Péter
Szabolcs-Szatmár-Bereg – A nyíregyházi önkormányzati bölcsődék nem csatlakoztak a demonstrációhoz.


Az egész ország területére, minden oktatási-nevelési intézményre egynapos sztrájkot hirdetett meg a pedagógusok sztrájkbizottsága mára. Más ágazatok dolgozóit is arra kérték, hogy öt percre álljanak le a munkával.

Gyors körtelefonunkból kiderült, hogy nagyon sok középiskola nem csatlakozott a demonstrációhoz, a Zrínyi-gimnázium viszont igen, míg az Inczédyben, a Sipkayban, a Széchenyiben, a Bánkiban és az Aranyban a tantestület néhány tagja vesz részt a demonstrációban. Vidéken többek között Nagykállóban, Nyírpazonyban, Mándokon és Rakamazon is lesz, aki sztrájkol, míg Kótajban és Nyírbátorban óvodák vesznek részt az országos akcióban.
A szociális ágazat tiltakozó akciójának keretében a sztrájkhoz csatlakozott a Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezete is.

– Nyíregyházán az önkormányzati bölcsődék nem csatlakoztak a sztrájkfelhíváshoz, a szokásos rend szerint várják a gyermekeket – tájékoztatta lapunkat dr. Németh Erzsébet. A Nyíregyházi Gyermekjóléti Alapellátási Intézmény igazgatója elmondta: másnap, azaz csütörtökön a bölcsődék napján azonban zárva tartanak, a munkaszüneti napról tájékoztatták a szülőket is.

KM
hirdetés