Nagyobb is élhet benne

2019.10.24. 08:02

Két kapitális harszörny egy napon a Leveleki-tóból

Egy nap alatt két gigantikus harcsát is megfogtak a horgászok pergető módszerrel a Leveleki-tóban, azonban a vizet jól ismerő horgászok azt vallják: a tóban kell lennie nagyobb harcsának is.

Sötétedéskor éhezett meg

Forrás: Leveleki Horgászparadicsom 2016

Egyéves készülődés után jutott el a Fox Rage csapata – Kucsák László és Szabó Szabolcs – a Leveleki-tóhoz, hogy pergető módszerrel tesztelje a horgászparadicsom harcsaállományát. Kucsák László nevéhez sok kapitális harcsa megfogása fűződik, tavaly a gyöngyösi Deli-tónál 98 kilogrammos harcsát akasztott meg. Levelekre is azért érkezett a napokban a társával, hogy minél nagyobb harcsát foghassanak, s ennek érdekében 18 centiméteres gumihalat használtak csalinak. Meglepő módon már az első nap a kellemesen meleg őszi időjárásban sikerült csónakból harcsát fogni, ami 170 centiméter hosszú és 45 kilogramm volt.

Ez volt a „kisebb”

A nap során 10 kg és 10+ kg súlyú harcsákat fogtak, s az utolsó dobásokat 18 órára tervezték, hiszen akkor már sötétedik. Az utolsó dobások egyikére rárabolt egy 68 kilogrammos harcsa, amit a finom pergetőbotokkal 40 perces fárasztás után sikerült beemelni a csónakba. Természetesen a fényképek elkészítése után a halak visszakerültek a tóba, hogy sok szép élményt szerezhessenek más horgászoknak is. A 68 kilogrammos harcsa jelenti a hivatalosan horgászbottal megfogott tórekordot. A második napon levezetésképpen már csak süllőztek a horgászok, s ezekből is több szép példányt fogtak.

MML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában