Sokan és sokat tettek az egészségükért

Sokan és sokat tettek az egészségükért
Nyíregyháza – Több százan gondolták úgy vasárnap délelőtt, hogy a borús, esős idő ellenére, elfogadva a megyei egészségügyi holding invitálását részt vesznek az idei szív világnapi rendezvényen.

Az „Élj és mozogj a szívedért!” mottót viselő programsorozat középpontjában a mozgás, az aktív kikapcsolódás egészségmegőrző szerepe állt. Az Erdei Tornapályán felállított sátraknál, ahol ingyenes egészségállapot felméréseket, szűréseket végeztek a holding tagkórházainak munkatársai, hosszú sorok kígyóztak. A látogtatók rövid idő alatt megtudhatták, milyen magas a vérnyomásuk, a koleszterin- és vércukor szintjük. Kiderülhetett az is, ideális-e a testömeg-indexük, és szükséges-e további szemészeti vizsálatra menniük.

Sikeres volt a rendezvény

A vizsgálatok ideje alatt a színpadon különböző bemutatók inspirálták mozgásra a résztvevőket. A szervezők így szerették volna felhívni a figyelmet a szív- és érrendszeri megbetegedések rizikótényezőire, illetve, hogy nemcsak az életmódon, hanem a szemléleten is változtatni kell az egészségesebb életért. Ezt érdemes már gyermekkorban elkezdeni, ezért a legkisebbeknek játékos, ügyességi feladatokat állítottak össze.

– Sikeres volt az idei szív világnapi rendezvényünk – mondta Vitkai Éva, a holding sajtófőnöke. – Csaknem ezren regisztráltak és vettek részt a vizsgálatokon. Az eredményeket látva sokan kérték szakorvosaink tanácsát. A további vizsgálatok segítenek abban, hogy még időben megelőzhető legyen a komolyabb szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulása – tette hozzá.

– KM –
hirdetés