Sokan húznának hasznot a tragédiából

Sokan húznának hasznot a tragédiából
© Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Többen is megpróbálnak hasznot húzni a nyíregyházi lakástűzből, és a tragédiát túlélő lány nevében gyűjtenek pénzt.

Már kora délelőtt hatalmas csomaghegy vette körül a Kossuth téren a múlt pénteki tragikus tűzeset túlélője, Viki osztálytársait, akik úgy döntöttek: gyűjtést szerveznek a lánynak. Szalmási Szintia portálunknak azt mondta: amiből sok gyűlik össze, vagy nem jó a mérete, azt karitatív szervezeteknek adják. Az összegyűjtött holmik tárolásához az önkormányzat egy helyiséget ígért nekik, az elszállítást pedig ők oldják meg.

A téren találkoztunk Viki egyik bátyjával, aki azt mondta, örül a fiatalok kezdeményezésének, de sajnos rossz tapasztalatai is vannak.

– Sokan megpróbálnak hasznot húzni a családunk tragédiájából, és a nevünkben gyűjtenek pénzt, holott mi egyetlen számlaszámra várjuk a felajánlásokat, ez pedig a 11773078-00198673-00000000 (Kresztyankó László). Azt kérjük, ruhaneműt és cipőt ne küldjenek, viszont szükség lenne berendezési tárgyakra, tisztálkodási szerekre és mindenre, ami ahhoz kell, hogy a húgom folytathassa a tanulmányait – még egy ceruzája sem maradt.

– A ház, ami kiégett, önkormányzati bérlakás volt, és bár rendbe teszik, kifestik, a fiatal lány – érthető okok miatt – nem képes arra, hogy a jövőben ott lakjon. A család azt szeretné, ha kaphatnának egy kisebb lakást, ahol Viki újrakezdhetné az életét.

KM
Megrohamozták a Kossuth teret az adományozók

Nyíregyháza – Szerdán kora délelőtt hatalmas csomaghegy körül találkoztunk azokkal a lányokkal, akik korábban osztálytársaik voltak a múlt pénteki tragikus tűzeset túlélőjének, Vikinek. tovább »

A lakástüzet túlélő lánynak gyűjtenek

Nyíregyháza – A Petőfi utcában történt lakástűz túlélőjének, a 20 éves Vikinek gyűjtenek szerdán, a Kossuth téren. tovább »

Nyíregyházi lakástűz – Hat lakásban továbbra sincs áram a Petőfi utcában

Nyíregyháza – Hat lakásban nincsen áram abban a Petőfi utcai társasházban, ahol a negyedik emeleti lakás kiégett péntek este. Gázszolgáltatás viszont még napokig egyáltalán nem lesz. tovább »

Nyíregyházi lakástűzben megsérült fiú állapota súlyos, de stabil

Nyíregyháza – A péntek esti nyíregyházi lakástűzben megsérült kisfiú égési és töréses sérüléseket szenvedett, illetve sokkot kapott – tájékoztatta portálunkat Vitkai Éva, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház sajtóreferense. tovább »

Altatásban tartják a zuhanásban súlyosan megsérült gyereket

Nyíregyháza – Súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett az a kisgyerek, akit nagynénje a nyíregyházi lakástűzből úgy próbált kimenteni, hogy a gyerekkel együtt ugrott ki a péntek este kigyulladt társasház negyedik emeleti lakásából. Az asszony a helyszínen meghalt. tovább »

A megsérült gyermek nagynénje vetette magát a mélybe az unokaöccsével a nyíregyházi lakástűzből

Nyíregyháza – Egy nő az unokaöccsét karjában tartva ugrott ki annak a nyíregyházi társasháznak a lakásából, amely péntek este gyulladt ki; az asszony meghalt, a gyermek súlyosan megsérült a zuhanásban – hangzott el az M1 aktuális csatorna szombat reggeli műsorában. tovább »

Társasház lakása gyulladt ki Nyíregyházán, egy ember meghalt

Nyíregyháza – Kigyulladt egy társasház negyedik emeleti lakása Nyíregyházán a Petőfi utcában, a lángok elől menekülve két ember kiugrott a lakásból, egyikük meghalt – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője péntek este az MTI-vel. tovább »

hirdetés