Sokan kíváncsiak a falusi életmódra

Tiszadobra szervezett „látóutat” nemrégiben az Első Nyírségi Fejlesztési Társaság. A proHáló Hálózat kistérségi programjának keretében létrejött tanulmányúton 15 fő vett részt a tiszavavári kistérségből, 11 fő Hajdú-Bihar megyéből és 8 személy Jász-Nagykun-Szolnok megyéből.

A találkozón Pelenczei Szilvia, a Nyírségi Civilház irodavezetője ismertette a látóút célját. A megye idegenforgalmáról tartott tájékoztatót követően elhangzott: sok nagyvárosban, fővárosban elő magyar és külföldi kíváncsi arra, hogyan, miként élik mindennapjaikat egy-egy kistelepülés lakói, milyen jellegzetes étel kerül vasárnaponként asztalukra, és mennyiben más az életmódjuk, napi munkájuk.

Zlota József, a Falusi Turizmus megyei szervezetének titkára érdekes előadást tartott a megye falusi turizmusáról, a turisztikai termékek kínálatáról, a falusi vendéglátók közötti együttműködés és összefogás fontosságáról.

Pethe László, a Tiszatér Társulás menedzsere a tiszavasvári kistérség turizmusfejlesztési lehetőségeire és meglévő turisztikai értékeire hívta fel a résztvevők figyelmét. Elhangzott: a falusi vendéglátóknak és turizmus területén munkálkodó szervezeteknek erősíteniük kell partnerségüket, bővíteni szolgáltatásaikat, hogy még több természetszertő ember forduljon hozzájuk bizalommal.

– Palicz István –
hirdetés