Sokan vágynak a Virtuózokra

Akt.:
Kiss Benedek és Nyesténé Raizer Márta évek óta azonos hullámhosszon vannak
Kiss Benedek és Nyesténé Raizer Márta évek óta azonos hullámhosszon vannak - © Fotó: KM-archív
Nyíregyháza – Meghosszabbították a televíziós komolyzenei tehetségkutató műsor jelentkezési határidejét.

Kiss Benedek nagyot alakított. A kis furulyával a kezében olyan produkciókkal kápráztatta el a zsűrit, amivel tavalyelőtt a Virtuózok döntőjébe jutott. Hamarosan ismét indul a Duna Televízióban a klasszikus zenei tehetségkutató műsor negyedik évada, amelyre még lehet jelentkezni három korcsoportban.

– Benedekkel óvodás kora óta dolgozunk együtt. Különleges érzéke volt a furulyához: gyorsan tanult, és már az elején lejátszott mindent a hallás után – emlékezett vissza Nyesténé Raizer Márta, aki felkészítő tanárként hosszú évek óta pátyolgatja, neveli, oktatja féltő gondoskodással. – A Virtuózokban bemutathattuk, hogy mennyi minden rejlik a furulyában, amivel már a kora barokkban is adtak elő darabokat, és felfedezték a XXI. században is a benne lévő lehetőségeket. Nagy élmény volt a közös munka. Benedek előtt a tévéműsor által kitágult a világ. Ország-világ megismerhette. Most nyolcadikos, tehát a továbbtanulás szempontjából fontos időszak következik az életében. Tévénézőként kíváncsian várom a műsort, hiszen aki odakerül, kivétel nélkül mindenki egyéniség.

A Virtuózokra a meghosszabbított határidő szerint február 20-án éjfélig lehet jelentkezni. Bár a vetélkedőre Magyarországról és a határon túlról egyaránt szép számmal jelentkeztek, a közmédia továbbra is várja a műsorra jelentkezőket. Pályázni a mediaklikk.hu/virtuozok oldalon lehet, ahol az online jelentkezési lap kitöltésén túl a pályázóknak egy videót is fel kell tölteniük az előadandó zeneműről. Visszavárják azokat a versenyzőket is, akik az előző évadok válogatói során nem jutottak tovább, de ismét szeretnék megmérettetni magukat.

Három korcsoportban

Ezúttal is három korcsoportban nevezhetnek a fiatalok: a Kicsik korcsoportjában 2003. június 1. és 2011. május 31. között született gyerekek mérhetik össze tudásukat. A Tinik korcsoportjában az 1998. június 1. és 2003. május 31. között született fiatalok indulhatnak, az 1993. június 1. és 1998. május 31. között született ifjak pedig a Nagyok korcsoportjának hangszeres mezőnyében bizonyíthatnak. A Nagyok korcsoportjának ének kategóriájába az 1990. június 1. és 1998. május 31. között született fiatalok küldhetik el nevezésüket.

A zsűri tagjai

A zsűriben Balázs János zongoraművész mellett Miklósa Erika Kossuth- és Liszt-díjas operaénekesnő; Batta András Széchenyi-díjas zenetörténész; Kesselyák Gergely, az Operaház első karmestere, Liszt-díjas művész és Várdai István Liszt-díjas csellóművész foglal helyet.
hirdetés