Sokat érhetne a mumus elleni siker

Nyíregyháza – Azt a Kaposvárt fogadja szombaton a Nyíregyházi TK a férfi tekézők szuperligájában, amely ellen még soha sehol nem tudott pontot szerezni.

Négy fordulóval a bajnokság vége előtt öt pont a Nyíregyházi TK előnye a már kiesőhelyen tanyázó Szegvárral (és hét a sereghajtó Vasasszonyfával) szemben. A 12 csapatos mezőnyben a kilencedik helyen álló NYTK a mögötte, de még éppen bennmaradó helyet foglaló Kaposvárt fogadja szombaton (kezdés 14 órakor) a Városi Stadionban.

Az ilyen meccsekre mondják, hogy kötelező a győzelem, és a nyíregyháziak hozni is szokták ezeken a fellépéseken a két pontot. Csakhogy… A Kaposvár a „nagyokon” (Szeged, Zalaegerszeg, Répcelak) kívül az egyedüli csapat a férfi élvonal mezőnyében, amely ellen negyedik íródó szuperligás történelme során soha nem tudott pontot szerezni. Sem itthon, sem idegenben. Vagyis igazi mumuscsapat érkezik, amely ellen megszakítaná rossz sorozatát a jó formában lévő NYTK, és ha ez sikerül, a bennmaradás matematikailag is biztossá válhat.

Címkék: , ,


További hírek a szon-sportoldal kategóriából


hirdetés