Sokat érő pontmentés a mumus ellen

Nyíregyháza – Újabb izgalmas meccsen van túl a Nyíregyházi TK, amely nagyot hajrázott a Kaposvár ellen.

Az újra a sérült Szlovenszki Tibor nélkül játszó Nyíregyházi TK arra készült, hogy szuperligás története során először legyőzi a tabellán mögötte álló Kaposvárt. Nem indult jól a meccs, Kastura Zsolt és Mogyorósi Péter is 0–2-re állt két szett után, ám előbbi megmentette az egyéni pontot.

A középső sorban Finta Zoltán erődemonstrációt bemutatva, mind a négy szettet elvitte ellenfelei elől (azért a többes szám, mert a kaposváriak cserével is próbálkoztak – hiába), Ráski Jánosnak viszont csak a szépségtapaszra futotta az utolsó pályán. Így aztán 2–2-ről és 64 fás hazai előnyről indult az utolsó etap, amelyben az egy héttel korábbi meccs megmentői, Hacker Dezső és Szegő Levente voltak soron.
A kaposváriak két embere viszont ellenállhatatlannak bizonyultak, három-három pálya után eldőlt, hogy övék az egyéni pont, így a nyíregyháziak számára az időközben összegyűlt 14 fás hátrány ledolgozása adta az esélyt a döntetlenre. A SalgÓzd elleni nem minden napi bravúrokat is sikerült überelni, Hackerék a végén hét fás előnyre fordítottak, így a többletfáért járó két ponttal döntetlenre mentették a meccset.

A mumust tehát most sem sikerült legyőzni, de nem is olyan kis lépés, hogy megvan ellene az első pont, amivel gyakorlatilag már bennmaradó az NYTK.

Szuperliga

Nyíregyházi TK–Közutasok 1. MCM Kaposvári TK 4–4 (3291–3284)

NYTK: Kastura Zs. 572 (1 pont), Mogyorósi 528, Finta 589 (1), Ráski J. 499, Szegő 540, Hacker 563. Ifi: 0–4 (992–1049).

Címkék: , ,hirdetés