Sokat fejlődtek a kisvárdai fiatalok

Szőr Levente is sok meccsen kapott bizonyítási lehetőséget
Szőr Levente is sok meccsen kapott bizonyítási lehetőséget - © Fotó: Pusztai Sándor
Kisvárda – A Kisvárda II. edzője úgy gondolja, fiatal csapata a második félévben még jobb lehet.


Az MLSZ szabályai szerint az NB I-es gárdák második csapatának legalább a megyei első osztályban kell indulnia, így a nyáron feljutó Kisvárda Master Good második együttese újonnan alakulva azonnal a Tiszántúli Takarék megyei I. osztályba került.

A szabolcsiak a Tiszavasvári elleni 6–1-es győzelemmel nyitottak, majd egész ősszel szorgosan gyűjtötték a pontokat, több meccsükön azonban be kellett érniük döntetlennel. – Összességében közepesnek értékelem a teljesítményünket, mert lehetett volna sokkal jobb is – foglalta össze az előző félévet a kisvárdaiak edzője, Erős Gábor.

Pozitív visszajelzéseket kaptak

– Az ellenfelek edzőitől rengeteg pozitív visszajelzés érkezett, ők is egyetértenek abban, hogy reálisan az első öt hely valamelyikén is lehetnénk. Két okra vezetném vissza azt, amiért „csak” tizedikek vagyunk. Ugyan voltak az élvonalbeli csapatból visszajátszók, a miénk még így is toronymagasan a mezőny legfiatalabb együttese. Több meccsen olyan hiba miatt veszítettünk pontot, ami a rutintalanságból fakad. A másik ok épp a visszajátszók. Valljuk be, nem egyszerű egy NB I-es csapatból visszajönni és a megyei bajnokságban pályára lépni. Úgy gondolom, hogy ők nem minden esetben tudtak a fiataljainknak segíteni.

A tréner úgy látja, amiből az első félévben még több esetben hátrányuk adódott, az a másodikban nagy erősségük lehet, azaz a fiatalok még jobban beérnek és egyre rutinosabban, érettebben tudnak majd megfelelő döntéseket hozni kényes szituációkban. – Ami fontos, hogy rengeteg fiatal játékosunk bemutatkozott a felnőttbajnokságban – folytatta Erős Gábor.

Cél a fiatalok fejlesztése

– Tizenhét-tizennyolc éves srácokról beszélünk, akik az U19-es pontvadászatban is játszanak, vezetik a bajnokságukat, és többen is harminc meccsen pályára léptek a szezonban. Óriási fejlődést tapasztaltam a fiúkon. Volt olyan, aki a „nagy” csapatban is bemutatkozhatott és bízom benne, hogy tavasszal is lesz még ilyenre példa. Ami a célunk volt, azaz a fiatalok fejlesztése, azt maximálisan elértük. Tavasszal megint picivel többek leszünk, így sikerülhetnek olyan meccsek, amelyek most a rutintalanság miatt elmentek. Összességében a helyezés ellenére pozitívan értékelem a félévet.

MK


Kisvárdai mutatók

Őszi végeredmény

10. 15 4 6 5 23–20 18

Hazai pályán

9. 7 3 2 2 11–9 11

Vendégként

12. 8 1 4 3 12–11 7

Házi góllövőlista

5 gólos: Kovácsréti Márk

3 gólos: Bálint Norbert, Gyüre Tamás és Hmil Mykhailo

2 gólos: Negrut Sergiu-Dorin és Ötvös Szabolcs

1 gólos: Bohdan Melnik és Erős Gábor.Sporthírek


hirdetés