Sokat legóztak, a játékokat azóta is őrzik

Forgács Csaba
Forgács Csaba
Nyíregyháza – A Lego egy világszerte igen sikeres építőjáték védjegyzett neve. Neve a dán „Leg godt!” kifejezésből származik, ami azt jelenti: „Játssz jól!”. Mára szinte nincs olyan dolog, amit ne lehetne megépíteni Legóból a több mint tízezerféle alkatrész segítségével.

A Lego neve az évek során összeforrott Nyíregyházával. Forgács Csaba építészmérnök fiai gyermekkorukban sokat legóztak, a játékokat azóta is őrzik, hisz jó lesz unokának.

Havacs János a bigézésen nőtt fel, anno híre-hamva nem volt még a legózásnak. – A rokonságban Gréta és Benedek szeretik az építőjátékokat.

havacs

Szolnoki Ilonának is vannak családi tapasztalatai: – A bátyám unokái pontosan most karácsonykor kaptak legójátékot, össze is állították belőle a kalózhajót.

szoln

Kriston Valéria másfél éves unokájához is legóval érkezett a Jézuska: – Máté sokat játszik a nagyobbakkal, a színeket így is memorizálja. Dankóné Békési Noémi gyermeke egyelőre duplóval játszik. – „Öröklött” legóink vannak félretéve, amiket tökéletes készségfejlesztő, logikai játéknak tartok.

kriston

Holecskó András megdöbben a gyerekek kreativitásán: – Dániel és Zoltán unokám olyan építményeket készítenek legóból, amin rendre elcsodálkozok.

holecsko

KM–LTL
hirdetés