Sokkoló, de hatásos felhívás: A Balaton mélyén heverő holttest képével riogatnak a vízimentők (18+)

Akt.:
Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: VMSZ
Balatonfüred – A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata kemény bejegyzést tett közzé a Facebookon, ugyanis mostanság jelentősen megnőtt a fulladásos halálesetek száma – legutóbb, kedden egy szabolcsi fiatalember vesztette életét a tóban.

Bagyó Sándor, a VMSZ és ÖTE elnöke osztotta meg azt a fotót a VMSZ Facebook oldalán, amin jól kivehető a Balaton mélyén heverő holttest látványa.

– Az alábbi képeken a szonár (ultrahangos kereső) készülékünk képernyőjét látják. Amit látnak, jól látják… Egy élettelen test. Ezt látjuk amikor a feltételezett eltűnés helyszínén keressük az eltűnt személyt. Itt már nincs esélyünk az újraélesztésre sem – írta Bagyó Sándor, és az előzményekre is kitért: – Beszélnünk kell az előzményekről is, arról, hogy egy úszni nem tudó ember hogyan jut el arra a pontra, hogy mégis vízbe ugrik. Mit kell tennünk közösen ahhoz, hogy az ilyen jellegű tragédiák ne következzenek be?

Forrás: blikk.hu


Illusztráció: Pixabay
Siófok - Kedden kora hajnalban a Balatonba fulladt egy 19 éves Szabolcs megyei fiatalember, miután a vízbe ugrott a balatonfüredi mólóról - értesült az MTI. Horváth László, a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője közölte, a rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja az eset ...

"Figyelmetlen másodpercek" - Jelenet a baleset-megelőzés érdekében készült kisfilmből
Miskolc – Több szervezet is összefogott a baleset megelőző videó elkészítésekor, mely megmutatja a szabad vízi fürdőzés, strandolás veszélyeit. Évente több tucat ember fullad tavakba, folyókba. A film épp e balesetek megakadályozására, a veszélyek felhívására készült. A videó részletesen bemutatja, ...
hirdetés