Sokkoló felfedezés: a tudatunk még hosszú perceken át működik a halál után

Sokkoló felfedezés: a tudatunk még hosszú perceken át működik a halál után
© Illusztráció: getty images
Amióta csak a planétán vagyunk, foglalkoztat minket az a kérdés, hogy vajon mi történik velünk pontosan a halál után. A New York-i egyetem egy kutatócsoportja most válasszal állt elő: méghozzá egy igen riasztóval.

Szerintük a halál beállta után az eltávozott tisztában van vele, hogy meghalt, mert a tudat még azután is működik, miután a test életfunkciói megszűntek. Magyarán még azt is hallhatjuk, amikor az orvos megállapítja a halálunk beálltát.

A kutatók olyan betegek beszámolóit vizsgálta, akik szívrohamot kaptak, és akiket a klinikai halál állapotából hoztak vissza az életbe újraélesztéssel. Gyakorlatilag tehát olyanokét, akik perceken át voltak halottak. A betegek arról számoltak be, hogy miután megállt a szívük, érzékelték még, mi történik körülöttük, hallották, ahogy az orvosok beszélnek egymással. Vissza is tudták idézni, mit hallottak pontosan, az orvosok pedig megerősítették, hogy a párbeszédek valóban így hangzottak el.

Azért lássuk be, ijesztő a gondolat.

Forrás: ripost.hu


Illusztráció: getty images
Budapest - Az idősödés egyáltalán nem az életkorról szól, a huszonévesek és a harmincasok például sokkal többet foglalkoznak az öregedéssel, mint a 65 felettiek egy reprezentatív nemzetközi felmérés szerint. A McCann Worldgroup cég szerdán Budapesten ismertette Truth About Age ("igazság az életko...

Címkék: , , ,hirdetés