Sólyom hátrébb lép

Sólyom Sándor
Sólyom Sándor
Sólyom Sándor, a DKSK tanácsadója a jövőben nem vesz részt a klub napi munkájában.

2006. június 21-én történt tulajdonosváltás a DKSK női kosárlabdacsapatát magáénak tudható DKSK Sport Marketing és Szolgáltató Kft.-nél. Ezen a napon szerezte meg 1 forintért a Tihanyi Sándorhoz kötődő Internetes Média Kft. a diósgyőri klub többségi tulajdonrészét. Az adás-vételi szerződés aláírásán, illetve annak előkészítésében részt vett Sólyom Sándor, aki ezt követően – annak ellenére, hogy a cégbírósági bejegyzés szerint a DKSK SMSz Kft. ügyvezetője Tihanyi Sándor lánya, Tihanyi Kitti – gyakorlatilag a klub ügyvivőjeként dolgozott, a hivatalos megfogalmazás szerint a DKSK többségi tulajdonosának tanácsadójaként.

De ez már csak múlt időben értendő. Sólyom Sándor ugyanis a szerdai, Zala Volán elleni mérkőzés szünetében – a sportcsarnok hangosítását felhasználva a közönségnek – bejelentette, hogy a jövőben hátrébb lép, és teszi mindezt a DKSK érdekében. A meccs napján, érdeklődésünkre nem kívánta kommentálni döntését, de jelezte, hogy csütörtökön kész választ adni.

Úgy látom, hogy olyan helyzet alakult ki a klub körül, aminek a megoldásában ez segíthet – jelentette ki Sólyom Sándor. – Amikor ezt a döntést meghoztam, azt nézem mi a legjobb a DKSK-nak. Sajnos, a klub fennmaradásáért vívott harcok miatt olyan ellenséges légkör veszi körül a személyemet, ami árthatna a DKSK-nak is, ezt pedig nem szeretném. De hangsúlyozni szeretném: nem elszakadok ezzel a klubtól, hanem a klasszikus tanácsadói munkát fogom végezni.

Arra a kérdésünkre, hogy ki fogja vinni a klub napi ügyeit, Sólyom Sándor azt válaszolta, hogy erre valószínűleg a jövő hét elején tud majd válaszolni. A tanácsadó nem kívánta kommentálni lapunk azon értesülését, amely szerint a DKSK egykori ügyvezető igazgatója, Honos Péter újra szerepet kaphat a klub vezetésében.
hirdetés