Sorra kapták a Mikulás-sapkákat

A két amerikai kosaras pontpárbaját a vendégek játékosa, Jara Rubin Doyne (balra) nyerte, a győzelemnek Muhammad El-Amin örülhetett
A két amerikai kosaras pontpárbaját a vendégek játékosa, Jara Rubin Doyne (balra) nyerte, a győzelemnek Muhammad El-Amin örülhetett - © Fotó: Vas Népe
Nyíregyháza – Sokáig vezetett, és végig volt tartása az NYKK-nak Körmenden, de a csoda ezúttal is elmaradt.

A szezonban eddig történtek alapján furcsa volt, hogy a Marso-NYKK számára nem úszott el a mérkőzés az első negyedben a szombati körmendi mérkőzésen. Sőt, a sérült Mohácsi Mátét nélkülöző nyíregyháziak kaptak előbb lábra az ezúttal nem is annyira félelmetes vasi arénában. A negyed második fele büntetőzéssel telt az élvonalbeli férfibajnokin, a vendégek pedig őrizték néhány pontos előnyüket.

Ha mezőnyből kellett betalálni, akkor Jara Rubin Doyne volt a soros, a palánk alól pedig Derek Hall. Fura volt, hogy ebben az időszakban triplavetés terén is jobban álltak a vendégek, akik lepattanózásban is felülmúlták ellenfelüket. Bár a Körmend olykor-olykor átvette a vezetést, a nagyszünet előtt Matija Poscic robbantott, így NYKK-előnyt mutatott az eredményjelző, amikor a csapatok pihenőre tértek.

A harmadik etap első találatai is a vendégeké voltak, de még mielőtt eljátszottunk volna a gondolattal, hogy a közeli zalaegerszegihez hasonló csoda történik most is csapattal, Marko Rakocsevics nagyon beindult. Az addig sem passzív hazai center alapvonali bedobások után, lefutásokból és pozícióból egyaránt eredményesnek bizonyult, és védekezésben sem lazsált, sorra osztotta ki a (Mikulás-)sapkákat. És ugyan a körmendiek fő triplagyárosa, Ferencz Csaba ezúttal nem talált be, megtette ezt helyette az öt hármasig jutó E. J. Kusnyer. Ő és a végül 34 pontig, 11 lepattanóig és nyolc dobásblokkolásig jutott Rakocsevics vezérletével 55–55-ről 65–55-re lépett meg a Körmend, a hátralévő játékidőben pedig tíz pont környékén állandósult a különbség.

A nyíregyháziak kulcsemberei mintha el is fáradtak volna a végére, így újra vereség lett a vége, de legalább nem reménytelen játékkal.


Jegyzőkönyv

Körmend– Marso-Nyíregyháza KK 

88–80 (21–23, 20–20, 27–18, 20–19)

Körmend, 1700 néző, v.: Cziffra, Frányó, Gorka.

Körmend: D. Moore 11, El-Amin 14/3, Ferencz, Török R. 7/3, Rakocsevics 34. Csere: Grebenár, Kutasi 2, Fodor G., Sömenek 3/3, Kusnyer 17/15. Edző: Hencsey Tamás.

NYKK: Simms-Edwards 18, Polyák 2, Doyne 18/3, Hall 24/3, Poscic 16. Csere: Varga M., Cseh, Jakab P. 2. Szakmai igazgató: Horváth Imre.

Az eredmény alakulása, 4. perc: 1–6, 7.: 14–12, 9.: 17–21, 12.: 28–25, 16.: 31–34, 22.: 43–47, 25.: 50–53, 26.: 55–55, 29.: 65–55, 31.: 71–63, 32.: 76–63, 35.: 78–70.


Hencsey Tamás: – Álmosan kezdtünk, a lepattanókat sorra otthagytuk az ellenfélnek. A harmadik negyedben aztán az extra külső dobások bejöttek, gyakorlatilag ezzel nyertük meg a meccset.

Horváth Imre: – Örülök, hogy az utóbbi mérkőzések mély altatásából felébredtünk, ez a játék, ha még nem is volt tökéletes, de a jövőre nézve bizakodásra ad okot. Sajnos a harmadik negyed végén és a negyedik negyed elején Kusnyer távoli dobásai illetve a mi rövidzárlatunk, mint később kiderült, megpecsételte a sorsunkat.


Címkék: ,


További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek


hirdetés