Sorra pusztulnak a kutyák Nagycserkesznél

Sorra pusztulnak a kutyák Nagycserkesznél
© Illusztráció: Pixabay
Nagycserkesz – Mérgezés okozhatta az elmúlt időszakban elpusztult kutyák halálát Markóbokorban.


A minap egyik olvasónk, Bukovinszki Ferenc jelezte szerkesztőségünknek, hogy az elmúlt fél évben több hűséges négylábú, többek között az övé is kimúlt Markóbokor területén.

Nem tisztázott körülmény

– Sajnálattal tapasztaljuk, hogy zártkertekben tartott kutyáink sorozatosan pusztultak el az elmúlt időszakban. A mérgezés gyanúja pedig erősen fennáll. Az indokokat nem értjük, a környéken több magányos ember is él, félünk, rossz szándékkal vetettek véget állataink életének – osztotta meg lapunkkal Ferenc, aki hozzátette: Az ő kutyája is szó szerint egyik napról a másikra múlt ki.

– A szomszédokat is érte veszteség: három hónappal ezelőtt egy palotapincsi vesztette életét hasonló körülmények között, előtte két kuvasz és egy német juhász jellegű keverék esett áldozatul a feltételezett mérgezésnek.

Kikértük dr. Gubicz Pál állatorvos véleményét is, aki megvizsgálta olvasónk elpusztult golden retrieverjét: – A mérgezés lehetősége valóban fennáll a kutyánál, azonban teljes bizonyosságot csak a boncolás adhatna. A debreceni Állat-egészségügyi Diagnosztikai Igazgatóság foglalkozik ilyesmivel, ellenben a szállítás és a vizsgálat költségei az állat tulajdonosát terhelik. A többi eb tetemét nem vizsgáltam meg, így azokról nem tudok érdemben nyilatkozni.

Monyók János, a helyi polgár- és mezőőr szerint az említett időszakból egyetlen bejelentés sem érkezett hozzájuk: – Amíg nincs egy szemtanú, nem tudunk mit kezdeni az esetekkel, nem jelenthetjük ki a szándékosságot. A bokortanyák világában a kutya elengedhetetlen velejárója egy portának a hatalmas kertek és telkek miatt. Sajnos, a kitett rágcsálóirtók miatt azt sem lehet kizárni, hogy az állatok véletlenül fogyasztották el ezeket a mérgeket.

GE
hirdetés