Sport

2016.10.20. 09:45

Tuzséron valami nem kerek

Tuzsér - Óriási fejtörést okoz a tuzsériaknak, hogy mi a probléma, holott a játékosok nem felejtettek el futballozni.

Tuzsér - Óriási fejtörést okoz a tuzsériaknak, hogy mi a probléma, holott a játékosok nem felejtettek el futballozni.

Amikor már az érintettek is azt mondják, hogy nagyon régen volt ilyen mélyen a tuzséri futball – nos, ott már alighanem baj van. Tény és való, a megyei első osztályú futballcsapat nem éppen fénynapjait éli. Kevesebb, mint másfél esztendeje még bajnoki ünnepeltek a Tisza-partján, az aktuális évadban viszont folyamatosan tolat hátra a tabellán a pillanatnyilag tizedik táborozó együttes. Különösen kirívó, hogy a halovány hazai szereplés: öt fellépéséből négyet (!) elbukott a Dancs-legénység, amely egyedül a sereghajtó Szakolyt tudta legyűrni saját katlanjában. Ott, ahol korábban a pontszerzésnek is repesve örültek a vendégek... A gárda idegenbeli sikerekkel ugyan valamelyest kozmetikázza az összképet, de ez tényleg legfeljebb szépségtapasz.

– Ez így mind igaz, de még tovább bonyolítja a helyzetet, hogy nem találjuk a probléma okát – merült a témába Lakatos Tibor, tuzséri szakosztályvezető. – Ide mindig is óvatosan jöttek a vendégek, mostanában pedig győzni... Itt valami nem kerek. Az egyesület háza táján minden rendben van, jó a pálya, szép a környezet, jól sikerült a felkészülés, talán a megye egyik legjobb szertárosa is a mienk, és sikeresen kezdődött a bajnokság. Aztán viszont jött a hullámvölgy. Nem is hullámvölgy, mert annak van csúcsa, ez már gödör, ahol most vagyunk. Óriási fejtörést okoz vezetőnek, edzőnek, szurkolónak: vajon mi a probléma? Esküszöm, ha tudnám, azonnal megoldanám a kérdést. Ezek a srácok teljesen biztos, hogy nem felejtettek el focizni, talán kicsit elkényelmesedtek, de abban azért biztos vagyok, nyerőtípusú játékosok. Talán a túlzott akarás szülhet olyan gyermeteg hibákat, amiket elkövetnek, lehet, a kényszer szülte szerkezetváltás sem volt szerencsés. Ebbe a helyzetbe együtt kerültünk és együtt is fogunk kimászni belőle! Ebben a cseppet sem egyszerű munkában számítok minden csapattag a kétszáz százalékos hozzáállására, amennyiben ez megvalósul, az öltözőben újra felkerülhet a plafonra a régen látott ,,disco gömb”.

Ugyanakkor az mindenképpen a csapat érdeme, hogy a szerény hazai teljesítmény ellenére sem hallatszik a lelátóról egyetlen rossz, bántó mondat sem a szurkolók részéről a játékosok irányába. Ezért mindenképpen köszönet jár, és igyekszünk minél előbb megörvendeztetni a lelkes és kitartó drukkereinket.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!